Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

Seyyar satıcılar

Seyyar satıcılar

Geçtiğimiz günlerde Bursa’da satışını yaptığı ürünlere zabıtanın el koyması ile gündem olan Zeynep Ninenin videosunu izleyince aklıma benimde birkaç şey takıldı. Ankara’da da Zeynep Nine gibi köyden getirdiği ürünlerin satışını yol kenarlarına tezgah açarak satış yapan kişiler var. 

Zabıta memurları bunlara tolerans gösteriyor mu göstermiyor mu bilmiyorum. Umarım gösteriyorlardır. En azından bu vatandaşlarımıza imtiyaz göstermeliler ki üretici vatandaşı küstürmeyelim. Kendilerine göre bir ek gelir oluşturuyorlar ve az da olsa üretime katkı sunuyorlar. Burada değineceğim asıl konu ise tolerans gösterilmeyecek diğer seyyar satıcılar.

Mesela Ankara’da özellikle Ulus ve çevresinde adım başı kaçak sigara satışı yapan şahıslar var. Bu şahıslar Ulus Hali ve çevresinde belirli noktaları kapatmış ve hep aynı noktalarda satış yapıyorlar.  

Hemen hemen her gün Ulus’tan geçen biri olarak gördüğüm tablo ne yazık ki içler acısı. Altındağ Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi’nin bu konu hakkında çalışmaları neler bilmiyorum. Benim gördüğüm bu şahıslar sürekli belirli noktalarda rahat rahat satışlarını yapıyor.

Sigaraya da son günlerde zam üstüne zam gelmesi halkı sigarayı kaçak yollardan temin etmeye itiyor. Bu şahıslar kaldırımlara tezgâh açarak hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de kaldırımlarda insanların yürümelerini zorlaştırıyor. Aynı durum Kızılay kaldırımlarında da yaşanıyor. 

Birçok şahıs adım başı tezgâh açarak bir şeyler satıyor. Bu da haliyle insanların kaldırım üzerinde yürümelerine engel teşkil ediyor. Umarım ilgili belediyeler bu soruna bir el atar ve kısa sürede çözüm üretirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR