Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

29 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ve yaşanan olaylar sebebiyle ertelenen Süper Kupa final maçının yeni programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. Peki, Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Milli aranın ardından Galatasaray ve Fenerbahçe ligde oynadıkları karşılaşmaları kazanarak moral depoladı. Sezonun sona ermesine kısa bir zaman kala iki takım ligde zirve mücadelesini sürdürüyor. 2022/23 sezonunun lig şampiyonu olan Galatasaray ve Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe kupada final oynayacak. Kupada 90 dakika boyunca eşitlik bozulmaması durumunda önce uzatmalar ardından ise penaltı atışları kupayı kazanan takımı belirleyecek. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik daha önce yaptığı açıklamada Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelenip karşılaşmanın yabancı bir hakemle yönetilmesi için ıslak imzalı başvuru yaptıklarını dile getirmişti. Bilecik, açıklamasının devamında 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkma kararı aldıklarını ifade etmişti. Bu gelişmelerin ardından Süper Kupa finali maç saati ve günü merak ediliyor. Peki Süper Kupa Galatasaray - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

SÜPER KUPA FİNALİ NE ZAMAN?

2022/23 sezonunda Süper Lig şampiyonu olan Galatasaray ve geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe’nin Avrupa maçı programı ve ligdeki yoğun fikstür sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa maçının programını duyurmuştu.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanması planlanmış ve sonrasında yaşanan olaylar sebebiyle final ertelenmişti.

Açıklanan yeni takvime göre Süper Kupa maçı 7 Nisan Pazar günü saat 21.30’da başlayacak.

SÜPER KUPA MAÇI ŞİFRESİZ Mİ YAYINLANACAK?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali heyecanına ortak olmak isteyen futbolseverler ise maçın ekranlara geleceği kanalı merak ediliyor.

Galatasaray - Fenerbahçe karşılaşması şifresiz olarak ekranlara gelecek. Mücadele ATV ekranlarından canlı yayınlanacak.

FENERBAHÇE SÜPER KUPA FİNALİNE U19 TAKIMIYLA MI ÇIKACAK?

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik yaptığı açıklamada Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa mücadelesine 19 yaş altı takımıyla çıkacaklarını açıkladı.

Bilecik açıklamasının devamında “ Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız.

Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE’DEN TÜRKİYE KUPASI KARARI

Fenerbahçe önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası’na katılmama kararı aldı. Başkan Vekili Erol Bilecik açıklamasında “ "Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası'na katılmama şeklinde bir kararımız var. Bayramdan hemen sonra TFF'ye gerekli olan bütün başvuruları yapacağız. Türkiye Kupası'na önümüzdeki 2 sezon katılmama kararı aldık.” dedi.

SÜPER KUPA REKABETİNDE SON DURUM

Sezon olarak 2022-2023 sezonunda Süper Kupa’yı Trabzonspor müzesine götürdü. Genel istatistiklere bakıldığında Galatasaray 16, Trabzonspor 10, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ise 10 Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

2022/23 Trabzonspor

2021/22 Beşiktaş

2020/21 Trabzonspor

2019/20 Galatasaray

2018/2019 Akhisarspor

2017/18 Konyaspor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.