Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Tanzim satış yerine çiftçi desteği artırılamaz mıydı?

Tanzim satış yerine çiftçi desteği artırılamaz mıydı?

Türkiye gündemini özellikle birkaç gündür bayağı dolduran bir mesele var "domates, biber patlıcan" bu konuyla alakalı olarak her insan bir açıklama yapıyor.

Ancak ben bu konuda market ile hükümet arasında yaşanan diyalogların yanı sıra çiftçi vatandaşımızın yanındayım.
Tanzim satışlar yerine çiftlerimize verilen mazot, gübre veya diğer tüm desteklerin şimdiye oranla daha fazla artırılıp, bunun maliyetini ve kâr oranlarının hesaplanarak marketlere yayılmasını önlemek bence güzel olurdu.
Çünkü şuan tanzim satış çıktı ve pazarcılar kadar, marketlerde de ayrı bir hava var.

Herkes kendi çıkarını düşünüyor ancak bunun önüne bir şekilde geçilmesi gerekiyordu. Belki daha yaptırımsal önlemler alınabilseydi kısacası önlem alınmış olsaydı pek çok vatandaşımız market ve pazarından alışverişini yaparak şuan tanzim satış adı altında gündem maddesi içerisinde kaybolmazdı.

Tanzim satış yapılmış güzel iyi hoş ancak fiyatların önüne geçilemeyip belediyelerin buna el atması biraz ortalığa malzeme çıkarılmış gibi oldu.

Yani dışarıdan bakınca insanın gözünün önünde "ne oluyor" ifadesi gelmesi ve bunu mırıldanırken gerçekleri anlayabiliyorsun.

Bence devletin bu konuda satışlarda vatandaşları rahatlatması güzel ancak pazarcı ve hâlci komisyoncularıyla bir araya gelinse bir ortak yol bulunarak adımlar atılsa daha mantıklı olurdu diyenlerdenim.

Çünkü, her eve helal ekmek girmek zorunda. Sonuçta zamlar bir anda kasti olarak yükseltilmiyor. Bildiğim pek çok satıcı var ancak ne hile, ne hurda yaptıkları gibi devletinin ve milletinin yanında olarak "kazanç" elde etmek adına satışlarına zam yapabiliyor. 

Ancak bu konu yine seçime kadar bizimle geleceğe benziyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR