Tarihi karar: Yalan makinesine bağlanacaklar

Tarihi karar: Yalan makinesine bağlanacaklar

Futbol dünyasında flaş bir gelişme yaşandı. Tartışmalı pozisyonlarda ve hatalı verilen kararlarda hakemler artık yalan makinesine bağlanacak. İşte detaylar…

Ukrayna'nın genç ve deneyimli futbol federasyonu başkanı Andriy Shevchenko, futbol hakemlerinin daha şeffaf ve adil bir şekilde işlerini yapmalarını sağlamak için cesur bir adım attı. Shevchenko'nun liderliğinde Ukrayna'da hakemler artık yalan makinesinde testten geçecek.

andriy-shevchenko.jpg

MAKİNEDEN GEÇEMEYEN YANDI

Shevchenko, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yalan makinesinin kullanılmasını, hangi hakemlerin güvenilir olduğunu ve hangilerinin olmadığını belirlemek için önemli bir araç olarak gördüklerini ifade etti. Ayrıca, yalan makinesinden geçemeyenlerin artık hakemlik yapmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

hakem.jpg

FUTBOL ADİL HALE GELEBİLİR

Bu karar, ilk olarak geçen yıl önerilen bir fikirdi ve bazıları tarafından eleştirilere maruz kaldı. Ancak Ukrayna'da futbolun köklü isimlerinden olan eski FIFA hakemi Myroslav Stupar, kararı olumlu bir şekilde değerlendirdi. Stupar, bu uygulamanın hakemliği daha adil hale getirebileceğini ve bazı maçlarda yaşanan tartışmaları önleyebileceğini belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.