Tarihi Samanpazarı Meydanı’nda sona doğru gelindi

Tarihi Samanpazarı Meydanı’nda sona doğru gelindi

Ankara’nın tarihi ve kültürel mekanlarından biri olan ve aynı zamanda ticaretin de merkezi olan Samanpazarı’na meydan geliyor. Geçen yıl başlayan çalışmalarda yavaş yavaş sona yaklaşılırken, meydanın açılışının temmuzda yapılması planlanıyor.

Altındağ Belediyesi, hizmet binasını Ziraat Mahallesi’nde bulunan İlbank’ın eski binasına taşımış, Belediyenin Samanpazarı’nda bulunan binası ise yıkılarak yerine meydan yapılacağının müjdesi paylaşılmıştı. Altındağ Belediyesi’nin mevcut başkanı Asım Balcı tarafından “Bu proje Cumhuriyet'in ilan edildiği Altındağ'da Türkiye Yüzyılı'na da yakışır bir çalışma” sözleriyle duyurduğu Samanpazarı Meydanı’ndaki çalışmalar hız kazandı. Altyapı çalışmalarının sonlanmasıyla birlikte üst yapı aşamasına geçilen meydan projesi artık gözle görülür hale geldi.

altindag-2.jpg

BİR MEYDANDAN DAHA FAZLASI

Altındağ Belediyesi’nin Samanpazarı’nda bulunan eski hizmet binasının yerine inşa edilen meydan projesi, yalnızca meydan olarak değil, dinlenme alanları ve otoparkıyla da Ankaralılara hizmet edecek. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Asım Balcı projenin kapsamı ile ilgili betonarme yapının ortadan kaldırılmasıyla birlikte rahat bir görüntünün ortaya çıkacağını ifade etmişti. Mevcut Başkan ve Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı ayrıca, bölgede üniversitelerin de bulunması dolayısıyla kütüphane, otopark, belediye hizmet noktası ve dinlenme alanlarının yer alacağını açıklamıştı.

altindag-3.jpg

ÇEVREYE BÜYÜK RAHATLIK

Tarihi Samanpazarı Meydanı projesinin altında yer alacak 400 araçlık otopark, meydanın bulunduğu konuma araç ve otopark anlamında nefes aldıracak. Daha önce belediye kaynaklarınca aktarılan bilgilerde Altındağ Belediyesi’nin mevcut başkanı ve AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı’nın konuyla ilgili olarak “Burası Ankara Kalesi ve Hamamönü bölgesinin en büyük problemi olan otopark sorununa da neşter vuracak.

Yeşil alanın altına kapalı otopark yapılarak yaklaşık 400 araçlık kapasite oluşturacağız. İnsanlar bu anlamda rahat edecek. Buraya tur otobüslerinin de park edilebileceği cepler oluşturacağız. Bölgeyi gezmeye gelenlerin olduğu tur otobüslerine de büyük kolaylık olacak. Hareketlilik arttıkça bölge esnafımız için de ayrı bir canlılık oluşacak” dediği ifade edilmişti.

altindag-4.jpg

MEYDAN ÇEVRESİNDE DE ÇALIŞMALAR YAPILDI

Samanpazarı Meydanı inşaatındaki çalışmalar devam ederken, Altındağ Belediyesi başka bir çalışmayı daha başlatmıştı. Belediye, meydan çevresinde bulunan konakların dış cephe boyalarını yenileyerek, konak ve iş yerlerinin görünümünü tarihi dokuya uygun hale getirmeye çalışmıştı. O çalışmalarda sona gelindi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.