Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Tatile Bulunan Parayı Kurbana Bulamadık!

Tatile Bulunan Parayı Kurbana Bulamadık!

 Bir Kurban Bayramı’nı daha acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Allah herkesin kestiği kurbanlarını kabul eylesin. 
***  
Biliyorsunuz bu Kurban Bayramı tatili biraz uzun oldu. İnsanlar, bu uzun tatili değerlendirebilmek için tatil bölgelerine adete sel oldu aktı. Çoğu tatil beldesinde yer kalmadı. O bölgelerin yöneticileri, sık sık “gelmeyin, kent doldu taştı” diye tatilcilere çağrıda bulundu. 
***
  Bu Kurban Bayramı’nda tatil yapmaya bir hayli fazla ilgi gösterdik! Tatil süresinin fazla olması bu duruma etkili oldu illaki. Özü paylaşmak ve yakınlaşmak olan Kurban Bayramı’nda sıla-i rahim yapmak yerine, kurban kesmek yerine tatil beldelerini doldurduk. Tatile para bulurken Allah’ın biz Müslümanlara farz kıldığı kurban kesmeye nedense para bulamadık! 
***
  Burada biraz yakınmak istiyorum; çünkü bayramda görüştüğüm çok sayıda kişi tatilin ilk gününden itibaren tatilde olduğunu söyledi. Kimsenin tatil yapmasına karşı olacak halim yok. Ancak “para yok bu bayramda kurban kesemeyeceğiz” deyip de tatile gitmek neyin nesidir inanın anlayamıyorum. 
***
  Aslında tatile para bulunuyorsa kurbana, sıla-i rahim yapmaya da imkan ve zaman pekala bulunabilirdi. 1 hafta yerine 5 gün otelde kalınsaydı, 5 yıldızlı yerine 4 yıldızlı otel tercih edilseydi, inanın hem biz Müslümanlara fark kılınan kurban kesilirdi hem sıla-i rahim yapılırdı hem de tatil aradan çıkarılırdı. 
***
  Vekaletle kurban kesimi yapan sivil toplum kuruluşları var bildiğiniz üzere. 500 TL’ye bile sizin için vekaleten kurban kesimi yapıyor ve mazlumlara dağıtıyor. Onun için kimse “param yok” diye yakınmasın. 
***
  İslami değerlerimizi, gelenek-göreneklerimizi unutmamak, “eskiden daha güzeldi, nerede o eski bayramlar” dememek için bu konulara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 
  Artık karar sizin… 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR