Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Büyük diriliş

Büyük diriliş

947 yıl önce Malazgirt, Anadolu’nun Türk ve Müslüman oluşunun başlangıcıdır. Kararlılığın, 200.000 orduya karşı Zafer'in Allah'tan olduğunun, ya  Gazi ya Şehadete giden yolun başlangıcıdır. Malazgirt, Alparslan Gazi ile şehitlerin katıldığı büyük diriliştir.

Malazgirt, Selçukluyu kuran ruhun adıdır. Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’e girişinin müjdesidir. Osmanlı’yı kuran Osman Gazi’nin davasıdır. Malazgirt, Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olan Fatih’in İstanbul’u alması, İnsanlığa bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan Zafer’in adıdır. Malazgirt’in devamı Selçuklu, Osmanlı ve Anadolu’dur.

Malazgirt 1071, Çanakkale’de destanlar yazan kefenini giymiş bir milletin dünyaya haykırışıdır.

1071; milli mücadelede 1071’den o güne Şehitlerinde katıldığı bir milletin yokluk yoksulluk içinden fert fert Alparslan Gazi oluşu, şehitlerle kol kola diriliş'in adıdır.

1071,  ok ve yayla yükselişi 1000 yıllık destanının yazılış başlangıcıdır.

1071; 15 Temmuz’da tanklara dur diyen onları teslim alan, helikopterleri durduran, Savaş uçaklarından yağan mermilere parmağıyla tehdit eden, cennete koşar gibi şehadete koşan Alparslan’ın mayasıdır.

Malazgirt; Oklar, Yaylar yerine sihalar ile ihalar ile 1071 ruhunun vatana bu can bin defa diyen haykırışın adıdır. 

1071 Alparslan Gazi’nin 1000 yıllık Destanı’nın başlangıcıdır.

1071; Selçuklu’dan, Osmanlı’dan bırakılan Medreselerin, ocakların, dergahların yeniden yaşatmaya kararlı neslin dört elle sarılmasının adıdır.

1071; kahramanların asırlarca yazdığı destanın adıdır. Ufuklar çizen ruhun ta kendisidir.

1071; Alparslan’ın Allah’a teslimiyeti önderimiz, liderimiz, Rehberimiz sevgililer sevgilisi Peygamberimizi rehber edinip mesajlarını uygulayan, tebliğ eden önderi devamlı yanında hissetmenin adıdır.

Alparslan Gazi; karamsarlığın, ümitsizliğin olmadığı müjdeli bir hayatın başlangıcıdır. 

1071 İslam’ın liderliğinin Araplardan Türklere geçtiğinin başlangıcıdır.

Yahya Kemal’e Türkiye’nin nüfusunu sormuşlar 15 milyon olmasına rağmen 80 milyon demiş, nasıl olur diye sorduklarında 65 milyonu da Şehitler demiş.

2018, Malazgirt 1071 kutlamaları Alparslan Gazi’nin Selçuklunun Osmanlı’nın Çanakkale’deki ve Milli Mücadele’deki 15 Temmuz’daki ta ki şehitlerle birlikte ve Aziz milletin katılımı ile milyonların Önümüzdeki 1000 yılın kararının verildiği başlangıçtır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR