Adem Orman

Adem Orman

Tebrikler Kırıkkale Emniyet’e

Tebrikler Kırıkkale Emniyet’e

Önceki gün gazetemizden öğrendim;
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, küçük ama bir o kadar önemli bir karar almış.
Bundan böyle ildeki düğün ve kutlamalarda inşallah kimse “maganda kurşunları”nın hedefi olmayacak; düğün evi cenaze evine dönüşmeyecek.
Malum, düğünlerde havaya silah sıkmak yasak ama bu yasağı takmayanlar çıkabiliyor ve bu da büyük tehlike oluşturabiliyor.
Özellikle küçük yerler ile köylerde…
Hele Doğu ve Güneydoğu’da…
Düğünlerde insanlar kavurga gibi silah patlatabiliyor.
Bu alışkanlık artık toplumsal bir asayiş sorunu haline geldi. 
Düşünün, insanların en mutlu gününde bir kendini bilmez çıkıyor sahneye, çıkarıp belindeki silahı basıyor tetiğe ve o deli kurşun birine isabet ediyor…  
İsabet eden kişi gelin de olabilir, damat da, aileden bir başkası da. Silahı ateşleyen kişinin en yakın eşi dostu da olabilir. 
Sonuç?
Güya sevinç gösterisi yaparken, düğün evini cenaze evine dönüştürmüş oluyorsunuz. 
Bu noktada Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, kentteki düğün ve kutlamalarda ölüm ve yaralanmalara yol açabilecek "maganda kurşunları"nın engellenmesi amacıyla sivil veya resmi polis görevlendirme kararı almış. 
İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, kararı açıklarken, düğün mevsiminin başladığını ve Kırıkkalelilerin düğünlerde silah atmayı çok sevdiğini fakat bunun büyük tehlike oluşturabildiğine değiniyor önce. 
Emniyet Müdürü Çorumlu ardından düğünlerde silah atılması nedeniyle birçok insanın yaralandığını anlatıyor:
"Bir sürü çoluk çocuk yaralanıyor, araçlara isabet ediyor. Geçen yıl 10 kişi yaralandı. Bunların içerisinde çocuk, kadın, yaşlı var. Yine geçen yıl düğünlerden 4 ruhsatlı, 11 ruhsatsız tabanca, 7 ruhsatlı, 50 ruhsatsız av tüfeği ve 55 kurusıkı tabanca alındı. Bu yılın ilk 6 ayında da 8 tabanca, 9 av tüfeği ve 20 kurusıkı tabanca ele geçirildi. 2 kişi de yaralandı. Jandarma bölgesinde de bir kişi hayatını kaybetti.” 
Çorumlu, bundan sonra işi daha sıkı tutacaklarını ifade ederek, yeni uygulamayla ilgili şu bilgileri veriyor: 
“Bu yıl farklı bir uygulamaya gideceğiz ve her düğüne bir sivil veya resmi polis koyacağız. Hiç müsamaha göstermeyeceğiz. Düğünü bozulurmuş, tatsızlık çıkarmış buna bakmayacağız. Bu yorgun mermi ile yaralanan sizin çocuğunuz, eşiniz veya yakınınız da olabilir. Havaya ateş edenler, attıkları merminin havada kaldığını zannediyor."
Bu yıl çok ciddi tedbirler almak istediklerini aktaran Çorumlu, bu konuda muhtarlardan ve özellikle de basın mensuplarından destek istiyor.
Emniyet Müdürü Çorumlu, bunun önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, "Bu artık toplumsal bir asayiş sorunu haline gelmeye başladı. Burada bize, muhtarlara ve basın mensuplarına çok iş düşüyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Baştan söylüyoruz, acımayacağız. Hiç kimse acımamızı beklemesin. Vatandaşlara da şu demek istiyorum, bunu yapmayın, bu bir sürü insanın canına mal oluyor. Lütfen artık bu alışkanlığı bırakalım. Artık böyle bir şey olursa bütün düğün sahiplerine ceza yazarız, bütün düğün sahiplerini sorumlu tutarız. Biz kimsenin düğününü, neşesini bozmak istemiyoruz ancak böyle Teksas gibi mermi atılmaz" diyor. 
***
Evet gerçekten de durum bu iken, Kırıkkale Emniyet’in bu soruna el atmış olması son derece memnuniyet verici.
Emniyet Müdürümüzü tebrik ediyor, basın olarak ben kendi adıma bu konuda gerekli desteği vermeye hazır olduğumu beyan ediyorum.
***
Kırıkkale Emniyet’in bu uygulaması şu açıdan da önemli:
Olumlu bir yol açacak inşallah; diğer illere örnek olacak. 
Ümit ediyorum ki, öncelikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde olmak üzere böyle kararlar alınsın.
Düğün evleri artık cenaze evlerine dönmesin.
Her şey milletimiz için; milletimizin canı, sağlığı, neşesi için.
***
AHİ MESUTLULAR BU OKULU BEKLİYOR

Başkent’in hızlı gelişen semtlerinden Etimesgut Ahi Mesut Mahallesi’nde yeteri kadar devlet okulu olmadığını, ailelerin özel okullara mecbur kaldıklarını duymuştum. 
Bir veli aradı, mahalleye yeni bir Anaokulu yapılıyormuş; devlet okulu. 
“Dışarıdan bakınca bitmiş görünüyor” diyen velimiz, okulun önümüzdeki eğitim-öğretime açılıp açılmayacağı konusunda yetkililerden herhangi bir bilgi alamadıklarından yakındı. 
Açılış tarihi, derslik-kontenjan-öğretmen sayıları gibi konularda bilgi almak için Etimesgut Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aradıklarında kendilerine “Henüz biz de bilmiyoruz” denildiğini ifade eden velimiz, “Biran önce belli olmalı ki, kendimizi ona göre ayarlayalım, son dakika bir sürpriz yaşamayalım” dedi.
İlgililere duyurulur. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR