Tedavi olamayacaksınız: Randevusuna gitmeyenler yandı

Tedavi olamayacaksınız: Randevusuna gitmeyenler yandı

Hastane randevuları ile ilgili yeni tedbirler yolda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevular için yeni bir sistemi hayata geçireceklerini açıkladı. Buna göre, randevu alıp gitmeyen vatandaşlar bir süre tedavi olamayacak. İşte detaylar...

Hastanelerdeki randevu sorunu devam ediyor. Vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen randevularla ilgili Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri hayata geçirecek. Beştepe'deki Kabine Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevular için yeni bir uygulama başlatacaklarını açıkladı.

hastane.jpg

TEDAVİ OLAMAYACAKSINIZ

Randevulara ilişkin yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Bakan Koca, yeni başlatacakları uygulamanın detaylarını duyurdu. Koca, "Önümüzdeki haftalar kademeli şekilde yeni tedbirleri hayata geçirecek ve randevu sorununu kalıcı şekilde çözeceğiz" dedi.

2024 yılının ilk 3 ayında 6 milyon randevuya gidilmediğini söyleyen Koca, ilk tedbirin "Randevuma geleceğim" onayı almak olduğunu söyledi. Bakan Koca, "Vatandaşlardan 'hastane randevuma geleceğim' onayı alacağız. Onay verdiği halde gitmeyen, aynı branşta hiçbir hekime müracaat edemeyecek" ifadelerini kullandı.

Yakında başlayacak uygulamayla ikinci kez randevusuna gitmeyen kişilerin randevu almasının 15 gün boyunca bütün branşlarda kapatılacağı öğrenildi. Koca, "Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

saglik.jpg

"RANDEVUYA GELECEĞİM" ONAYI NASIL KULLANILACAK?

"Randevuya geleceğim" onayıyla ilgili uygulamanın nasıl işleyeceğini de anlatan Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Randevu sahiplerinin bu onayı randevudan önceki gün saat 23.59'a kadar vermesi gerekecek. Onaylanmamış randevular için yerine bir başkasına randevu vereceğiz. Böylece son dakika iptalleri ile oluşan atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanacağız."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.