Teff Tohumu, Teff Bitkisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır mı?

Teff Tohumu, Teff Bitkisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır mı?

Tüm dünyada meşhur olan Teff bitkisi tohumu ne işe yarar? Teff tohumu ile zayıflamak mümkün mü? Teff tohumunun faydaları nelerdir? Tüm soruların cevabı haberimizde.

Tüm dünyada meşhur olan Teff bitkisi tohumu ne işe yarar? Teff tohumu ile zayıflamak mümkün mü? Teff nedir? Teff tohumunun faydaları nelerdir? Tüm soruların cevabı haberimizde.

Teff bitkisi nedir? ya da diğer adıyla Teff tohumu nedir?

what is teff flour ile ilgili görsel sonucu

TEFF BİTKİSİ - TEFF TOHUMU NEDİR?

Teff bitkisi Kuzey Etiyopya kökenli bir tahıldır. Teff bitkisi beyaz, kahverengi ve kırmızı olmak üzere üç çeşittir. Tadı kestaneye benzemektedir. Yüksek protein içermektedir. Bir lif kaynağıdır. Aynı zamanda gluten içermediği için sağlık uzmanları tarafından çölyak hastalarına önerilmektedir. 

Ä°lgili resim

Vejeteryan olan insanlar da protein desteği olarak Teff tohumu - Teff bitkisini kullanmaktadırlar. Aynı zamanda kan ve dolaşım sistemleri için yararları olup, kişilerin kalp sağlığını da korumaktadır. Kansere karşı önleyici etkisi bulunmaktadır. Kan şekerini regüle eder. Bulundurduğu lif açısından kilo vermek isteyenlere de yardımcı olabilir fakat mucizeler yaratmaz. Diyet ve spor egzersizlerinin yanında yardımcı besin olarak kullanılabilir. (Doktora danışarak tüketmenizi önemle rica ediyoruz)

100 gr Teff Bitkisi

360 kalori

2 gr yağ 

8 gr posa

13 gr protein

180 mg kalsiyum içermektedir.

what is teff ile ilgili görsel sonucu

Teff bitkisinin unu ve tahılı vardır. Unuyla ekmek mayalanabilir. Tahılını da salata ve yemeklere koyarak tüketebilirsiniz. 

Kanser hastalarının ve gebe kadınların tüketmemesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.