TFF'nin Süper Kupa finali için temas kurduğu İtalyan ve İngiliz hakemler!

TFF'nin Süper Kupa finali için temas kurduğu İtalyan ve İngiliz hakemler!

7 Nisan’da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Şanlıurfa’da oynanacak Süper Kupa maçını yabancı hakeme yönettirmek isteyen TFF’nin girişimleri başarısız oldu. İşte detaylar…

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa finaliyle ilgili yaptığı yabancı hakem arayışları boşa çıktı.

Final için düşünülen ilk isim olan Serdar Gözübüyük; Hollanda Ligi'nde aynı gün oynanacak Feyenoord-Ajax maçında görev alacağı için derbiyi yönetme teklifini reddetti.

Finali yönetmek için UEFA ve ilgili federasyonlarla temas kurulan diğer iki hakem ise Marco Guida ve Paul Tierney oldu.

TEKLİFE RET CEVABI GELDİ

UEFA Hakem Komitesi Başkanı Roberto Rosetti ile temas kuruldu. TFF'nin eski hakem eğitmeni olan Rosetti, Guida ve Tierney için İtalyan ve İngiliz futbol federasyonları ile anlaşma olması durumunda kendileri için bir sorun olmadığını iletti.

Ancak TFF'nin yaptığı görüşmeler sonrasında iki hakemin de 7 Nisan Pazar günü maçlara atanacakları iletilerek teklifler reddedildi.

TFF, Süper Kupa için yeniden Türk hakeme döndü. Halil Umut Meler ve Abdülkadir Bitigen'e finali yönettirmeden genç ve henüz aleyhine çok fazla söz söylenmemiş temiz bir hakem arayışında olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.