Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

TOPLANIN LAS VEGAS'A GİDİYORUZ

TOPLANIN LAS VEGAS'A GİDİYORUZ

Ankara'da yaşamış gibi, İstanbul'da nefes alabilmiş gibi "BATI" modeline ayak uydurmaya çalışıyoruz. Hatta görseniz herkes öyle mükemmel bir insan olmuş ki tek sorunlu benim düşüncesine kapılmayacak değilsiniz. Kız veya erkek her kim olursa olsun bu modelin benimsenmesi kadar saçma bir durum yok.
Hayır yani lafa gelince neden Türkiye gibi memleket yok deniyor ama yaşantılarımız hep bir Dubai, Meksika, Amerika havası anlamış değilim. Daha dün salça ekmeğinin yanında süt içen neslin bir parçasıyken, bugün arabada beş evde on beş tarzı takılıyorsunuz.
Fikirlerinize kimse karışmıyor elbette, her koyun kendi bacağından asılır. Ama vereceğim örnekle beraber saçma olan bir gerçek var. Gurbette yaşa, yaşa Türkiye için öl ama buranın parası iyi diye çıkıp gelme, lafa gelince bizim gurbet iyidir de. Akşama cadde kahvecilerinde tumblr pozlarıyla instagram fenomeni olmaya zorla.
"Kalkın o zaman Las Vegas'a gidiyoruz."

ARABASI YOK AMA MTV ZAMMINA DİYECEĞİ ÇOK

Hepinizde gördünüz yapılan zamları ve  çıkan yaygaraları. Her kafadan bir ses kimisi ben tankın önüne arabamı sürdüm bu mu karşılığı diyor. Kimisinin arabası yok, hep bir dolduruşa geliyor. Bakanlarımızdan açıklamalar peş peşe geliyor. Aykut Kocaman'dan sonra hızına yetişemediklerimiz oldu tabi yazarken zorlandık. Ama detay şu; indireceğiz. İndirirsiniz ama o zamana kadar hangi unlu malzemelere ya da hangi sigara paketine zam gelmeyeceğinin garantisini nereden alacağız?

ÖNÜMDEN BİR ŞEHİT GEÇTİ

Ankara'da iş yerime doğru yürüyorum. Uzaktan bir konvoy, önde polis arabaları arkada askeri ekip ve ortada cenaze aracı. Türk bayrağına sarılı bir tabut, vatandaşların hepsinin gözlerinden birer damla...
Çok zor aslında bunu yazarken bile tüylerim diken, diken oldu. Bir insan yüzyıl yaşasa bile belki bir ömrü denk gelmeyecek peygamber komşusu olmaya. Ama askere gidiyorsun, geliyorsun tabutla. Belki zor olacak, anlamayacak kimse acının halinden ama yutkunamayacağız bizde. Diyorum ya; atacağım adımı durdurdum. Dondum kaldım, şehit diyerek dudaklarımın titrediğini hissettim. Belki kimse ölmek istemezdi ama, peygamber komşusu olmakta her evlada nasip olmayan bir gerçekti.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR