Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Trafik sorunu çözüme kavuşmalı

Trafik sorunu çözüme kavuşmalı

Okulların açılmasıyla beraber Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerde büyük bir sorun yeniden gündeme geldi. İş yerlerine geç kalındı. Okullara zamanına yetişilmedi. Örnek verecek olursam; Sincan'dan Batıkent'e otobüs sonrasında metro aktarması yapmak istiyorum. Ancak 8.30'da yerimde olmam gereken yerde 9:00'da bulunuyorum.
Sabah erken çıkmaya çalışsam bu sefer uykumu alamıyorum. Akşam erken uyuduğumu hesaba katarsak akşamları kendime ayıracağım vakti öldürmüş oluyorum. Otobüsler duraklarda durmuyor. Eş zamanlı otobüs gönderimleri planlanmamış gibi görünüyor.
Ankara'da öyle bir sorun var ki, otobüsler bazen hiç gelmiyor. Ancak bazı zamanlarda da geldiğinde peş peşe geliyor. Dün bugünü aratıyor, yarın da böylemi olur diye düşünürken yarın olunca dünkü gibi olmuyor. Garip bir durum içine giriyoruz.
Tek seferle ulaşım sağlanılmasını geçtim ek servis ve ek ulaşım araçlarına yer verilmeli. Gerçi elden gelen bu denilse bile sabahın o saatlerinde yüzlerce insan koşturmaca içerisinde kayıplara karışıyor.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna Bey'in otobüslere ek sefer koyması yetersiz kaldı. Gece saat 00:00'a kadar uzatılan seferleri yanı sıra gündüz trafiği akışı net sağlanılmıyor görüntüsü veriliyor.
Vatandaşlar tarafından yaptığım analizler doğrultusunda insanlar yarım saatlik yolu gitmek için evlerinden 1 yeri geliyor 1.5 saat erkenden çıkmak zorunda kalıyorlar. Geçim derdi insanları sarmış durumda. Ancak elden ne gelir bilinmiyor. Çözüm araştırılabilir ancak trafik sorunlarının çözüme kavuşmaması kaosu beraberinde getiriyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR