İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

“Turana açılan gönüller”

“Turana açılan gönüller”

Turan, Türk Birliğidir. Turan, sevmek, yeterince sevmektir. Turan, büyük düşünür Kırım Türkü İsmail Gaspıları’ya göre, ‘‘dilde, fikirde” birliktir. Turan coğrafyası denildiğinde anlaşılması gereken Türk Coğrafyasıdır. 

Özellikle son yıllarda, ısrarla dile getirilen, gerçekleştirilmesi istenilen, bir idealin gerçeğe dönüşmesinin adıdır Turan.  Yani Türk Birliğidir. Bu birliğin kurulabilmesi içinde yeterince sevmektir. Rahmetli Galip Erdem’in dediği gibi, ”Asıl noksanımız yeterince birbirimizi sevmesini bilmiyor olmamızdır.”

Türk Birliğini kuracak olanlar Türk Milliyetçileridir. Bunun içinde cesur,  yürekli,  Türk Milliyetçilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ruhlarında özgürlük aşkını yaşayanlar bu birliği kuracak olanlardır.  

Türk Birliğini kurmak için her an hazır olmak lazım. 

“Hazır olmak yalnız susup o günü beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak. Dil bir köprüdür, inanç bir köprüdür, Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihimizin içinde bütünleşmeliyiz.” M.K. ATATÜRK

Şairleri susan bir millet, hayalleri, idealleri bitmiş, fikir ve kültür hayatı sönmüş, sessizliğe gömülmüş demektir. Oysa Türk Milletinin şairleri bırakın susmak yerine avazları çıktıkları kadar bağırıyorlar, “TURAN,  YANİ TÜRK BİRLİĞİ KURULMALIDIR.”

Şairlerimizin dile gelen duygularına tercüman olmak, Türk Birliğinin sanatsal ve manevi alt yapısını hazırlamak, Birliğe giden yolda sağlam temeller atmak, Türk Birliğini en azından şairler nezdinde gerçekleştirmek için, Azerbaycan Türk’ü iki cesur yürekli şair ve yazarımız, Gafarova Aybeniz ve Gabil Adalet, 15 e yakın ülkeden 200 ün üzerinde şair ve yazarın şiirlerini ve yazılarını bir araya getirerek, “Turana Açılan Könüllar” şiirler antolojisi kitabi ile Türk Birliğine ilk temel harcını koydular. Tabiri caizse, yılan hikayesine dönen Türk Birliği düşüncesini hayata geçirmek için, şiirin ve sevginin gücünü kullanarak sönmeye yüz tutan ateşi canlandırıyorlar. “

Bu ateşin canlanmasında, en büyük medya desteğini veren, Azerbaycan’dan, Dünya Jurnallisiler  Birliği (DJB.Az) Başkanı Almaz İlahe Ehmedova  ile birlikte    Ankara Sanat Platformu Başkanı Sultan Özateş’in davetlisi olarak,

“Turana Açılan Könüllar” kitabinin tanıtımı için Türkiye’ye geldiler.  

Eseri inceledim. Kelimenin tam anlamıyla bir ŞAHESER! 

Olağanüstü fedakârlıklarla bu eserinin oluşmasını sağlayan bu kahraman insanlarla konuşma fırsatı buldum.

Dinlediklerim karşısında, hem heyecanlandım,  Türk Birliğinin kurulması konusunda umutlarım yeşerdi, hem de karşılaştıkları zorlukları anlatınca, Galip Erdem’in sözü aklıma geldi. “Yeterince bir birimizi sevmiyoruz”

Özetle dediler ki; “Bizim gayemiz, bütün dünya Türklerini el ele tutuşturarak bir araya getirmek, dertleri ile dertleşmek, kendi ülkelerindeki acıları ve sevinçleri paylaşmak, Türk Birliğinin kurulması hususunda neler yapabiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunmaktır.”  “Gelecek nesillere aktaracak sözümüz olsun istedik. Turana açılan gönüller hiç kapanmasın sürekli açık olsun istedik. Şairlerimizi şiirleri ile konuşturarak Türk Birliğinin Kurulması canlı kalsın, bunun için manevi bir rehber oluşturalım istedik.

Gönüllere, “Turancılık Sevdası”nı salmak, hep beraber yürümek istedik. Tek yumruk, tek yürek, tek vücut olmak istedik. Bunun için yola çıktık. İlk iki cildi Allah’a hamdolsun yayımladık. Sırada 3, 4, 5,  6.,….. var. Bunu yaparken kimseden destek görmedik.

Kendi aramızdaki yardımlaşmalarla maddi sorunları çözmeye çalıştık.  Şairlerimiz ve ozanlarımızın destekleri bu davaya ne kadar gönül verdiklerini gözyaşları içinde izledik. Bu davadan dönmeyeceğiz. Durmak yok. Tam aksine bütün zorlukları inandığımız davanın bize verdiği manevi güç ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Türk Dünyası Ozanlar ve Şairler Şöleni düzenleyeceğiz. Daha birçok Türk İlinin şairleri ile birlikte olacağız.
Bize destek olmak isteyen, Türk Birliğinin gönül erlerine kapımızda gönlümüzde açıktır. “ 

Ve Turana Açılan Könüllar Şiirler  Antolojisi  Kitabının kahramanlarından değerli sanatçı Gafarova Aybeniz son sözünü söyledi. 

“TURANA GİDEN KAPIYI BİZ AÇTIK, GİRMESİ SİZE KALDI!”

TÜRK BİRLİĞİNİN KURULMASI İDEALİNİN GERÇEKLEŞMESİ ADIMI OLAN BU ÇALIŞMAYI BÜTÜN GÜCÜMÜZLE DESTEKLİYOR, SİZ DEĞERLİ OKURLARIMIN DA AYNI DESTEĞİ VERECEĞİNİZDEN ZERRE KADAR KUŞKU DUYMUYORUM. 

SELAM VE DUA İLE…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR