Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Asgari ücret sevinci

Asgari ücret sevinci

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret tutarı nihayet belli oldu. Yeni asgari ücret tutarı yüzde 26.5’lik artışla 2 bin 20 TL olarak belirlendi. 

***

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda dün açıklanan 417 liralık artış, geçim derdine olan milyonlarca çalışanı bir nebze olsun sevindirdi. Malum herkesin gözü kulağı dün açıklanan kararda idi. Son aylarda uygulanan zamlarla beli bükülen vatandaşları, bu artışın rahatlatması bekleniyor. Herkesin temennisi o yönde zaten.

***

Asgari ücretin enflasyon oranında artırılmasına milyonlarca çalışan sevinirken, çoğu işverenler ise yüzde 26.5’lik artışa pek sevinmeyebilir. İşverene bu artış çok gelebilir; ancak vakit fedakarlık vakti. İşverenlerin bu karara itiraz etmemeleri gerekiyor. Asgari ücretteki artış, günümüz şartlarına bakıldığında gayet normaldir. Bu aziz millet, geçmişte çokça fedakarlıkta bulundu. Bunların unutulmaması ve işçilerin elinden tutulması gerekmektedir.

***

Bazı işverenler ortak mutabakat sonucu belirlenen yeni asgari ücreti tutarını çok bulup işçi azaltmaya gitmemelidir. Aksine istihdama katkıda bulunulmalıdır. Geçtiğimiz günlerde, asgari ücretin artış oranına göre işverenlerin çalışan sayısını azaltabileceği konuşuluyordu. İnşallah bu iddialar gerçeği yansıtmaz ve işverenler, işçi azaltmaya gitmez. 

KREDİ KARTI DOLANDIRICILARININ BİTMEZ TÜKENMEZ OYUNU 

Dolandırıcıların yatacak kalkacak yeri yok! Türlü oyunlarla insanların cebini boşaltıyorlar. Hatta insanların olmayan parasını bile cebinden çekiyorlar. Nasıl mı oluyor? Kredi kartı dolandırıcılığı ile. Dolandırıcılarla artık dijital platformda karşı karşıya geliyorsunuz. Türlü kılıflara bürünerek insanlara cezbedici vaatlerde bulunuyorlar. Saygın ve güvenilir kurumlar gibi kendilerini gösterip vatandaşlara kendilerini inandırıyorlar. Hayal satarak, ceplerini dolduruyorlar. Günde binlerce kişinin canını yakan dolandırıcıların akıl almaz taktikleri, yok artık dedirtiyor. 

Hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin bu dolandırıcılarla topyekûn mücadele etmesi gerekiyor. Her gün masum insanların canı yanıyor. Dolandırıcıların tuzaklarına düşen vatandaşlar, 3-4 aylık maaşını bir anda kaybediyor. Düşünsenize o kişinin ne kadar canının yanacağını. Daha fazla kişinin canı yanmadan bu konuda bir mücadeleye gidilmesi şart. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR