Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı: Toplum bilinçlenmeli

Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı: Toplum bilinçlenmeli

Türkiye Bilişim Derneği Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı, “Dijital becerilerin geliştirilmesi için ilkokuldan başlayarak dijital eğitim Milli Eğitim müfredatlarına dâhil edilmeli” dedi.

Yaşadığımız çağın gerekliliklerinden birisi olan dijital beceriler, siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması adına yapılan çalışmalar hız kazanıyor. Ortaya çıkan dijital dolandırıcılık vakaları ile kişisel verilerin önemi ve koruma yöntemleri her zaman gündemde kalıyor. Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı gazetemize verdiği özel açıklamalarda, Türkiye’de dijital becerileri geliştirmek ve vatandaşı bilinçlendirmek için çalıştıklarını belitti. Yazıcı, “Dijital becerilerin geliştirilmesi için ilkokuldan başlayarak Milli Eğitim müfredatlarına dijital eğitim verilmeli. Sadece toplumu bilinçlendirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda yasal mevzuatın dijital çağa uygun hale getirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Türkiye Bilişim Derneği, kişisel verilerin korunması konusunda yaptığı çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.

aara.jpg

FARKINDALIK OLUŞTURUYORUZ

Türkiye Bilişim Derneği, kişisel verilerin korunması konusunda çok yoğun çalışmalar yürütüyor” ifadelerini kullanan Yazıcı, “Yaptığımız çalışmaların temel amacı, toplumda kişisel verilerin korunması konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumun dijital becerilerini geliştirmektir. Dernek olarak, kişisel verilerin korunması kanununun çıkması için katkılarda bulunduk. Yasa çıktıktan sonra da kamu kurumlarının bilinçlendirilmesi ve vatandaşların sayısal okur-yazarlıklarının arttırılması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu faaliyetler arasında etkinlikler, kurultaylar ve konferanslar yer almaktadır. Ayrıca, televizyon programlarına katılıyor ve güvenlik ve mevzuat çalışma gruplarına aktif olarak dahil oluyoruz. Bu sayede, dijital dünyada karşılaşılan sorunlar hakkında toplumu bilgilendiriyor ve farkındalık ortaya koyuyoruz” dedi.

basliksiz-1-001.jpg

TOPLUM BİLİNÇLENMELİ

Yazıcı, “Sadece toplumu bilinçlendirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda yasal mevzuatın dijital çağa uygun hale getirilmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda kamu kurumlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Yasal düzenlemelerin dijital çağa uygun hale getirilmesi için öneriler sunuyoruz. Ayrıca, dijital becerilerin geliştirilmesi için eğitim sürecinin ilkokuldan başlayarak Milli Eğitim müfredatlarına dahil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede, toplumun dijital dünyada daha güvenli hareket etmesini sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

iceri.jpg

VERİLER KORUNMALI

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali Yazıcı son olarak şu hususlara değindi; “Dernek olarak kişisel verilerin korunması konusunda yaptığı çalışmalarla toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Derneğimiz, yasal mevzuatın dijital çağa uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapmakta ve dijital becerilerin geliştirilmesi için eğitim sürecinin önemini vurgulamaktadır. Bu sayede, toplumun dijital dünyada daha güvenli hareket etmesi ve kişisel verilerinin korunması sağlanabilir.”

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.