Türkiye çembere alındı: 5 günde 3 bin 209 kişi yakalandı

Türkiye çembere alındı: 5 günde 3 bin 209 kişi yakalandı

Türkiye’nin tüm şehirlerinde beş gündür devam eden ve “Çember-11” adı verilen operasyonlarda arama kaydı bulunan toplamda 3 bin 209 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Açıklamayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çember-11" operasyonlarında arama kaydı bulunan 3 bin 209 firarının yakalandığını duyurdu. 0-5 yıldır aranmakta olan 3 bin 187 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 14 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 8 kişi Çember-11 operasyonlarıyla yakalandı.

Hırsızlıktan 200, dolandırıcılıktan 163, yağmadan 105, adam öldürmeden 39, cinsel suçlardan 39, narkotik suçlarından 567, terörden 74, KOM (Kaçakçılık, Organize) 389 şahıs olmak üzere ve diğer suçlardan yakalananlarla birlikte toplam 3 bin 209 şahıs “Çember -11” operasyonlarında yakalanarak gözaltına alındı. İl jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 81 il genelinde arama kaydı olanlara yönelik olarak gerçekleştin operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Operasyonları yöneten Valilerimizi, Kaymakamlarımızı, İl Jandarma Komutanlarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, Sahil Güvenliğimizi ve operasyonlara katılan Polislerimizi, Jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Arananları yakalayıp adalete bir bir teslim edeceğiz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.