Türkiye’nin ilk güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu Ankara'da açılacak

Türkiye’nin ilk güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu Ankara'da açılacak

Türkiye’nin ilk güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulu Başkentte, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Yerleşkesi’nde açılacak.

Ankaralılar, Güzel Sanatlar İlkokulu ve Ortaokulu ile çocuklarını çok küçük yaştan itibaren müzik ile buluşturabilecek. Protokolü imzalanan projede sanata yatkın olan çocukların ilgi alanlarına göre eğitim alması ve sanatçı kimliği kazandırılması sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan iş protokolü ile birlikte, Türkiye’nin ilk güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokulunun Ankara’da açılacağı açıklandı. Protokol Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliğinde imzalandı. Bu okullarda ilköğretim kurumlarında uygulanan müfredatın yanı sıra güzel sanatlar içerisinde yer alan müzik alanında da eğitim verilerek Türk müziğinde nitelikli bireyler yetiştirilmesi amaçlanıyor.

foto1.jpg

DEVRİM NİTELİĞİNDE OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde kurulacak Türkiye'nin ilk güzel sanatlar ilkokulu ve ortaokuluna ilişkin "Burada, rektörümüzün desteğiyle Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde ilkokul, ortaokul ve lisenin bulunduğu bir eğitim öğretim süreci, inşallah, başlatmış olacağız. Ben gerçekten çok heyecanlıyım. Türkiye'de müzik eğitimi konusunda devrim niteliğinde bir adım olduğuna inanıyorum. Bu imzalarla ilkokuldan lisans programlarına hatta yüksek lisans doktora sürecine kadar Türkiye'de müzik eğitimini tepeden tırnağa değiştirebilecek yepyeni bir süreç başlatıyoruz" dedi.

foto-001.jpg

ÖĞRENCİLER YETENEK TARAMASI İLE SEÇİLECEK

Yetenek taraması, Türkiye genelindeki tüm okullarda ve çocuk evlerinde yapılacak. Müzik okullarında öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler için pansiyon hizmeti de sunulacak. Bu pansiyon hizmetiyle birlikte Türkiye’nin her ilinden her bölgesinden bu okullarda okumaya hak kazanmış öğrencilerin müzik alanında eğitim fırsatı bulması sağlanacak.

foto2.jpg

TADİLAT VE ÜRETİM DE OLACAK

Okullarda oluşturulacak atölyelerde öğrencilerin yaş grubuna ve yeteneğine uygun çalgı eğitiminin yanı sıra bu çalgıların tadilatı ve üretiminin de yapılması planlanıyor. Çalgı aletlerinin temizliği, ayarları ve onarımları için gerekli araç ve malzemelerle donatılacak olan bu atölyelerde, öğrenciler yatkınlıkları olduğu müzik aletlerinin her ihtiyacını kendisi yapabilir bir şekilde yetişecek.

Kaynak:Mert Çebişci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.