Ulubey’deki Ahmet Yesevi Lisesi’nde kurulan ‘mobilya bölümü’ binasının yapımı tamamlandı

Ulubey’deki Ahmet Yesevi Lisesi’nde kurulan ‘mobilya bölümü’ binasının yapımı tamamlandı

Valilik, MEB ve ANKAMOB’un ortak çalışmasıyla, Ulubey’deki Ahmet Yesevi Lisesi’nde kurulan ‘mobilya bölümü’ için ek hizmet binasının yapımı tamamlandı.

Ankara Valiliği, İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri ile, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası’nın iş birliğiyle, Siteler Ulubey’de bulunan Ahmet Yesevi Mesleki Eğitim Lisesi’nde artık kalifiye mobilyacılar yetişecek.

ÖĞRENCİYE, SEKTÖRE VE OKULA KATKI

Proje kapsamında inşa edilen ek hizmet binasında, öğrencilere uygun çalışma ortamı hazırlandığını belirten ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı bu bina sayesinde, ‘‘Öğrencilerimiz bilgisayar programlama ile çizim yapmaya, kendi tasarımlarını oluşturmaya başlayacaklar. Bu tasarımları 3d yazıcılarda modelleyip, CNC makineleri aracılığı ile işleyebilecekler. Ayrıca tasarladıkları modelleri, Siteler esnafı alacak. Yani hem okul döner sermayesine bir katkı hem de öğrencimize tecrübe kazandıracak’’ dedi.

VALİLİĞE TEŞEKKÜR

Binada tamamlanan çalışmaları da inceleyen Taklacı, ‘‘Siteler’in buna ihtiyacı vardı ve en büyük çabamız da bunun gerçekleşmesiydi’’ diyerek, projenin hayata geçecek olmasının kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti. Taklacı, ‘‘Projenin gerçekleştirilmesi için desteğini esirgemeyen Ankara Valisi Ercan Topaca’ya ve Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir’e ANKAMOB adına teşekkür ederiz. Hep birlikte kalifiye mobilya ustaları yetiştirmeye devam edebileceğiz’’ diye konuştu. 

Ramazan SAYGILI/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.