Üniversite Sınavı serüveni resmen başladı: Başvurular ÖSYM’den alınıyor

Üniversite Sınavı serüveni resmen başladı: Başvurular ÖSYM’den alınıyor

Üniversite hayali kuran yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği başvuru serüveni bugün resmen başladı. Üniversite adayları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na ÖSYM’nin internet sitesinden bugünden itibaren başvurmaya başladı.

Her yıl milyonlarca adayın ter döktüğü üniversite sınavı heyecanı, bugünden itibaren resmen başladı. Üniversite hayali kuran adaylar, bugünden itibaren ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden başvurularını yapabiliyor. Adaylar için son başvuru tarihi 26 Şubat olacakken başvurular https://www.osym.gov.tr/ adresinden alınıyor.

SINAV 8-9 HAZİRAN’DA

Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran pazar Günü yapılacak. Üniversite sınavının sonuçları ise 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.