Üniversitede fuhuş ve HIV iddiası MHP’ye yaradı: O ili garantiledi

Üniversitede fuhuş ve HIV iddiası MHP’ye yaradı: O ili garantiledi

Karabük Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenci tartışmasının MHP’ye yaradığı belirtiliyor. İlde, Karabük Belediye Başkanlığı’nı MHP Adayı Rafet Vergili’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Karabük Üniversitesi’ndeki Afrika uyruklu öğrencilerle ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialar, ülke genelinde konuşulmaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi’ndeki yabancı uyruklu öğrenci tartışmasının MHP’ye yaradığı belirtiliyor. İlde, Karabük Belediye Başkanlığı’nı MHP Adayı Rafet Vergili’nin yeniden kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Üniversitedeki Afrika uyruklu öğrencilerin fuhşa zorlandığı, bu kişilerle cinsel birliktelik yaşayanların bulaşıcı hastalık kaptığı, Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artış yaşandığı, tüm üniversite öğrencilerinin büyük bir endişe içinde oldukları iddia ediliyor.

karabuk-universitesi-giris.jpg

REKTÖRLÜK: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Sosyal medyadan yayılan bu iddialar başta Karabük Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından net bir dille yalanlanmış durumda. Yetkililer tüm iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade ediyor. Ve Savcılık soruşturma başlatarak, sosyal medyada bu iddiaları ortaya atanlar hakkında gözaltı kararı verdi.

SAĞLIK RAPORU ŞARTI GETİRİLDİ

Öte yandan bir dizi tedbir de alındı. Bazı kadın ve erkek öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerden cinsel yolla bulaşan HPV ve HIV gibi hastalıklara yakalandığının iddia edildiği Karabük Üniversitesi’nde yabancı öğrencilerden sağlık raporu alınmaya başlandı. Üniversite yönetimi, çok sayıda yabancı öğrencinin kayıt yaptırdığı okula giriş koşullarını da değiştirdi ve ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olma şartı getirdi.

YÜZDE 20'Sİ YABANCI

YÖK'ün yayınladığı 2022-2023 istatistiklerine göre Karabük Üniversitesi'nde toplam 45.358 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden 11.890'ı ise yabancı uyruklulardan oluşuyor.

karabuk-yarisi.jpg

( MHP Adayı Rafet Vergili - AK Parti Adayı Özkan Çetinkaya )

SİYASİ YANSIMALARI OLACAK

Seçimlere sayılı günler kala başlayan ve halen devam eden tüm bu tartışmaların Karabük’te siyasi yansımalarının olacağı belirtiliyor.

Tartışmaların, Karabük Belediyesi için en iddialı adaylar olan AK Parti’li Özkan Çetinkaya ile mevcut belediye başkanı MHP’li Rafet Vergili arasındaki yarışa ciddi etki edeceği ifade ediliyor.

Bu etkinin MHP Adayı Rafet Vergili lehine olacağı gözlenirken, AK Parti çevrelerinin tartışmalardan büyük rahatsızlık duyduğu vurgulanıyor.

MHP’NİN LEHİNE OLDU

Karabük siyaset kulislerinde, Belediye Başkanlığı’nı MHP Adayı Rafet Vergili’nin kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MHP'li Belediye Başkanı ve Adayı Rafer Vergili, ildeki yabancı öğrenciler ile mülteciler konusunda Hükümet ve Rektörlüğü eleştiren açıklamaları olan bir isim.

"KARABÜK'ÜN GELECEĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

Son tartışmalarla ilgili Vergili, AK Parti Milletvekilleri ve üniversite yöneticilerini yabancı öğrenciler konusunda uyardığını ifade ederek, sadece sorunun yabancı öğrenciler olmadığını asıl sorunun mahallelere yerleştirilen mülteciler olduğunu kaydetti. MHP'li Vergili “Her ikisi de Karabük’ümüzün geleceğini ve huzurunu tehdit etmektedir” dedi.

karabuk-secim-sonuclari.jpg

2019 SEÇİM SONUÇLARI

2019’da Karabük Belediye Başkanlığı yarışı yine AK Parti ile MHP adayları arasında geçmiş; seçimi çok az bir farkla MHP adayı kazanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde MHP adayı yüzde 39, AK Parti adayı yüzde 38 oy almıştı.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.