Üniversiteler kapalı kalacak, uzaktan eğitim olacak iddiası: YÖK o tarihi işaret etti

Üniversiteler kapalı kalacak, uzaktan eğitim olacak iddiası: YÖK o tarihi işaret etti

Sosyal medyada üniversitelerin yeni dönemde de kapalı kalacağı ve uzaktan eğitim olacağı iddiası ortaya atıldı. YÖK'ten ise 2 Ekim açıklaması geldi. İşte üniversitelerin açılışıyla ilgili son detaylar...

Çok sayıda üniversitenin akademik açılış tarihini 2 Ekim'e ertelemesinin ardından sosyal medyada 'Üniversiteler kapalı kalacak, uzaktan eğitim olacak' iddiası ortaya atıldı. Peki, söz konusu iddiaya YÖK ne diyor? Üniversiteler ne zaman, hangi tarihte açılacak? İşte üniversitelerle ilgili son detaylar...

YÖK'TEN 2 EKİM KARARI

Önceki yıllarda Eylül ayında akademik yılını başlatan pek çok üniversite Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tavsiye kararıyla açılış tarihlerini 2 Ekim'e erteledi.

Öğrenciler tarafından "Uzaktan eğitim mi olacak" yorumlarına neden olan kararın gerekçesi ise öğrenci yurtları oldu.

Edinilen bilgiye göre, ertelemenin nedeni yurtlarda yürütülen çalışmalar. Depremzedelere tahsis edilen yurtların büyük çoğunluğunun boşaltılması ve bir kısmında bakım ve onarım çalışmaları yapılması nedeniyle üniversitelerin açılışı ertelendi. Ayrıca hala yurtlarda kalan depremzedelerin de kalacakları başka yerlere alınmaları sağlanacak.

DEPREM BÖLGESİNDE ÜNİVERSİTELER HİBRİT EĞİTİMLE BAŞLAYACAK

Depremden etkilenen 5 ildeki üniversiteler ise yeni döneme hibrit eğitimle başlamaya hazırlanıyor.

2 Ekim'de açılacak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi gibi uygulamalı eğitim veren fakültelerde dersler yüz yüze olacak. Diğer fakültelerde ise uzaktan eğitim yapılacak.

Hatay İskenderun Teknik Üniversitesi tüm bölümlerin birinci sınıfları uzaktan eğitim alacak. Diğer sınıflarda hibrit sistem olacak.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi 25 Eylül, Hatay Mustafa Kemal ve Gaziantep Üniversitesi 2 Ekim'de eğitime başlayacak. Adıyaman ve Malatya'da açılış tarihi 16 Ekim. Rektörler barınma ihtiyacına göre, hibrit eğitim kararı alabilecek.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DE 2 EKİM DEDİ

Depremzedelerin yerleştirildiği büyükşehirlerdeki üniversiteler de yeni takvimlerini açıkladı. Eylül ayı içerisinde açılması beklenen İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Ünivesitesi, Ankara Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin aralarında olduğu üniversiteler, açılış tarihlerini 2 Ekim'e çekti.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum