Uzman isim uyardı: Akan trafikte araç kullanmak şart

Uzman isim uyardı: Akan trafikte araç kullanmak şart

Sürücü eğitim alanlarının nerede olması gerektiğine dair tartışmalar sürerken, Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı İlyas Kara “Sürücü adayların mutlak suretle akan trafikte araba kullanması gerekiyor” dedi.

Vatandaşların sıklıkla şikâyetçi olduğu konulardan bir tanesi de, sürücü adaylarının kullanmış oldukları eğitim ve sınav parkuru alanı. Gündemden düşmeyen sürücü eğitim alanı nerede olmalı sorusu hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı İlyas Kara, kapalı alanda araç kullanmış, kavşak ve yoğunluk görmemiş sürücünün trafiğe çıktığı zaman sudan çıkmış balığa döneceğini, o sebeple de adayların mutlaka akan trafikte araba kullanması gerektiğini vurguladı. Bu konuda da vatandaşların anlayışlı ve hassas olmaları gerektiğini ifade eden Kara, “Yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları ile toplantılar yapıyoruz. Kendilerinden sınav ve eğitim parkuru talebimiz var” dedi.

ilyas-kara.jpg

34 SAATLİK EĞİTİM VERİLİYOR

Sürücü adaylarının akan trafiğe çıkmadan önce teorik ve uygulamalı olarak tüm eğitimleri aldığını belirten Ankara Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Dernek Başkanı İlyas Kara, “Sürücü adayları öncelikle 34 saatlik teorik eğitim alıyor. Bunun içerisinde trafik, motor, ilk yardım eğitimleri yer alır. Bu 34 saatlik teorik eğitimi tamamladıktan sonra elektronik ortamda yazılı sınava giriyorlar. Yazılı sınavda başarılı olan adayların, direksiyon eğitim programlarını oluştururuz. 2 saatte simülatör eğitimi almalarının ardından yeterli görüldükleri an akan trafiğe çıkarılıyorlar. Adaylara direksiyon dersinde de toplam 14 saat sürüş eğitimi veriliyor. Bakıldığı zaman aday bu süre zarfında trafiğe çıkacak noktaya kadar gelmiş oluyor. Bizim adayları vatandaşların isteği doğrultusunda trafikten uzak bir noktada eğitiyor olmamız daha sonrasında oluşabilecek kazaya davetiye çıkarır. Eğitim sürecinde adayların yanında uzman eğiticilerimiz bulunuyor. Araçların içerisinde çift pedal sistemi var. Yani normal bir sürücüden daha güvenli bir durumda eğitimler o alanlarda veriliyor” şeklinde konuştu.

egitim-alani.jpg

AKAN TRAFİKTE ARAÇ KULLANIMI ŞART

Sürücü adaylarının ehliyet almadan önce mutlaka akan trafikte araç kullanmaları gerektiğinin altını çizen Kara, vatandaşların adaylara karşı anlayışlı olması gerektiğini belirtti. Kara şunları aktardı:

“Sürücü trafiğe kapalı alanda eğitimlerini verip ardından kapalı alanda sınava yaptığımızı ve ehliyet verildiğini düşünelim. Ehliyetini bu şartlar altında alan sürücü direkt akan trafiğe çıkacak. Sürekli kapalı alanda araç kullanmış, kavşak ve yoğunluk görmemiş sürücü haliyle sudan çıkmış balığa dönmüş olacak. Dolayısıyla bu sürücü adayların mutlak suretle akan trafikte araba kullanması gerekiyor. Bu konuda da vatandaşların anlayışlı ve hassas olmaları gerekiyor.”

egitm-alani.jpg

“PARKUR TALEBİMİZ VAR”

Ankara’daki sınav alanlarının yetersiz olduğunu dile getiren Kara, “Şu an yerel seçimler öncesinde belediye başkan adayları ile toplantılar yapıyoruz. Kendilerinden sınav ve eğitim parkuru talebimiz var. Sürücü adaylarının tamamlaması gereken dur-kalk, L park, paralel park gibi görevleri var. Belediyeden talebimiz olan, kapalı alanda oluşturmasını istediğimiz trafik eğitim pistleri sayesinde adaylara ilk etapta eğitimi orda vermeyi düşünüyoruz. Akabinde oluşturulmasını istediğimiz alanda yeterli gördüğümüz öğrencileri akan trafiğe çıkaracağız. Bu talebimiz eğer ki gerçekleşirse vatandaşlarımız da bu konuda rahatlayacak. Bu sayede de çevreye karşı olan rahatsızlıklar da yüzde 99 ölçüsünde azalacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.