Veysel Tiryaki kimdir? Ankara Büyükşehir Belediye başkanı mı olacak?

Veysel Tiryaki kimdir? Ankara Büyükşehir Belediye başkanı mı olacak?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından geçtiğimiz Cumartesi istifa eden Melih Gökçek yerine gelecek yeni isim kimdir? Melih Gökçek’in yerine Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki’nin geleceği konuşuluyor. Dr. Veysel Tiryaki kimdir? Biyografisi..

VEYSEL TİRYAKİ KİMDİR?

Veysel Tiryaki Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde bulunan Yukarıdüğer köyünde 1965 yılında dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimini doğmuş olduğu Yukarıdüğer köyünde alan Tiryaki ortaokul ve lise eğitimlerini Bolu’da tamamladı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazanmış ve dört yıllık eğitim hayatını başarı ile tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından 1998-1999 yılları arasında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programını bitirmiştir. 2011 yıllarında ise İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsün Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında master programını tamamladı.  Master Programını tamamlayan Tiryaki daha sonra Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Taşınmaz Geliştirme Ana Bilim dalında Doktora programını başarıyla bitirmiş ve 2015 yılı itibariyle Doktor ünvanı almaya hak kazanmıştır.

Dr. Veysel Tiryaki nerelerde görev yapmıştır?

Dr. Veysel Tiryaki İstanbul Üniversitesi mezuniyetinin ardından Maliye Bakanlığı sınavına girdi ve kazandı. Kısa bir süre Maliye Bakanlığı’nda Denetim Elemanı olarak görev yaptı. Daha sonra kaymakamlık sınavına girerek burada da başarısını gösterdi ve 1990 yılı itibariyle Anadolu serüveni başlamış oldu. 25 yaşında kaymakam olan Veysel Tiryaki, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amiri olarak stajyer kaymakamlığını Ağaçören (Aksaray)da yaptı. Bu esnada 1992 yılında Yerel Yönetimler ve Mesleki incelemeler de bulunmak için 6 ay İngiltere’de kaldı. Aynı zamanda İngilizcesini de iyi derecede geliştiren Tiryaki, İngiltere dönüşünden sonra 1994 Ocak ayında tayini Tufanbeyli (Adana) ilçesine çıktı. İki yıl burada görev aldıktan sonra 1996 yılında terörün yoğun olduğu dönemler de Hasankeyf (Batman) ilçesine tayini çıktı. 10 yıldır okul eğitimi olmayan Hasankeyf’de okulları açmak için büyük bir uğraş verdi. Terörle mücadele ederek 2 yıl görev yaptı. Ardından Artvin’de vali yardımcısı oldu. Arhavi (Artvin) ilçelerinde ise Kaymakamlık yaptı. 2002 yılında Osmaniye’ye Vali Yardımcısı olarak atandı.

veysel-tiryaki-biyografisi.jpg

Dr. Veysel Tiryaki’nin Belediye Başkanı olma süreci

Osmaniye de Vali Yardımcılığı görevini tamamlamasının ardında 2003 yılında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak Ankara’ya tayini çıktı. Altındağ’ın bir gecekondu mahallesinde, Karapürçekte oturmaya başladı. Kısa bir süre sonra Belediye Başkanlığı adaylığı için görevinden istifa etti. 2004 yılında Ak Parti’den Altındağ Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu. 29 Mart 2004 yılında Ankara’da ki kısa geçmişine rağmen büyük bir oran ile Altındağ Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılı seçmelerinde ikinci kez Altındağ Belediye Başkanı olmaya hak kazandı. 30 Mart 2014 yılı seçimlerinden de zaferle ayrılan Tiryaki, üçüncü kez %64 oy oranı ile Altındağ Belediye Başkanı oldu. Altındağ için ilk günden beri başarılı çalışmalara imza atan Veysel Tiryaki, 2014 yılında Ekosanayi Dergisi tarafından her yıl düzenlenen “Yılın Başarılı İnsanları” töreninde halk oylaması ile “Yılın Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2014 yılında Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Olağan Meclis toplantısında Dr. Kadir Topbaş önderliğinde Encümen üyeliği görevine seçildi.

Dr. Veysel Tiryaki’nin Altındağ Belediyesi için yaptığı girişimler

Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, Saadet Tiryaki ile evli ve iki kız bir erkek olmak üzere üç çocuğa sahiptir. Eşi Saadet Tiryaki ile birlikte 2007 yılından beri devam ettirdikleri artık bir gelenek haline gelen “Başkan Tiryaki ile Pazar buluşması” programı halen devam etmektedir. Pazar günleri Altındağ Belediyesinin vatandaşları ile görüşmeleri, kahvaltıları ve sohbetleri düzenlemektedirler. Dr. Veysel Tiryaki Altındağ Belediyesi’ne sayısız yatırımlarda bulunmuştur. 2003 yılında 33 milyon TL olan belediye gelirlerini, 2013 yılında 209 milyon TL’ye çıkardı.  Altındağ belediyesine 2013 yılında 100 milyon TL’lik yatırım yapılmasını sağlamıştır. Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi için 45 bin gecekondu yıkılamasını, 374km yeni yol yapılmasını, 45 büyük park, 13 spor tesisi, 17 gençlik merkezi, 25 kadın eğitim ve kültür merkezi, 10 kültür ve sanat merkezi, 2 sanat sokağı, 13 anaokulu, 13 yeni cami, 8 aile sağlığı merkezi ve 3 yüzme havuzu açılmasını sağlamıştır. Türkiye’nin ilk ve tek açık hava köy müzesini açmış Altınköy’ü Ankara’ya kazandırmıştır. Dr. Veysel Tiryaki Altındağ Belediyesini Türkiye dışında da dünyanın fark ettiği bir belediye haline getirmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.