Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yaz kursları - 1

Yaz kursları - 1

Bugün çok heyecanlıyım. Arkadaşlarımla, abilerle, ablalarla camiye Kuran okumaya gideceğiz. Elif ba kitabım hazır hatta namaz sırasında kullanırım diye ebem bana birde tesbih verdi. Annem cebime mendilimi yanına da 25 kuruş koydu.
Bir kalem gibi gökyüzünü delip geçen ucunda hilal olan minarenin olduğu Hocanın yanık sesiyle babamın sabah namazında ezanını huşu içinde dinlemesini seyrdeder bende ondan çok etkilenirdim. Ezan bittikten sonra babam alel acele ayakkabılarını giyer camiye giderdi. Bazen bende takılır, sabaha en yakın şafak vaktinin tam ucunda dalga dalga temiz havayı ciğerlerimize çekerek çok ciddi ve vakur bir şekilde camiye giderdik. O ciddi duruş benim oyunsuz baba tavrımı çok beğenirdim.
Kimi ayakkabılar yerde, kimi ayakkabılar raflarda camiye yaklaşırken herkes babamı tanır, camiye girene kadar selam verirdi. Bu kadar çok arkadaşı olması beni de gururlandırıyordu. Zaman zaman arkadaşlarıma babamın birsürü arkadaşı olduğunu, hepsiyle selamlaştığını, hafif eğilerek elini kalbinin üzerine koyup “Aleyküm Selam” demesi de içimde ılık bir izbırakıyordu.
Camiye tam girerken iri yapılı, kalın sesli, heybetli cami dernek başkanı herkesi kontrol eder. Benim gibi okula gitmeyen veya yeni okula gidenleri kulağından tutar dışarı atardı. Bir sürü laf söylerdi mesela;
    - Evinde bakamıyorlar, buraya gönderiyorlar.
    - Burası çocuk parkı mı?
    - Hadi bakayım kaybolun derdi.
Onun o gür ve heybetli sesi beni çok korkuturdu. Camiye girerken babamın parmağını sımsıkı tutar, içimden beni camiye alsın diye dua ederdim. Çünkü birkaç defa babamla “Çocukları camiye niye getiriyorsun, burası çocuk oyuncağı mı v.s” babama laf ederdi. Babamda ona gerekli cevabı verirdi. Onun içinde yine babamla kavga eder, kulağımdan tutar dışarıya atar diye çok korkar, ayakkabımı bile almadan babamı sıkı sıkı tutar caminin içine girene kadar bırakmazdım. Bütün arkadaşlarımda  o dernek başkanı ve bazı arkadaşları yüzünden camiye gelmeyi çok istemelerine rağmen korkudan gelmezlerdi.
    Bugün çok heyecanlıyım. Ali, Mehmet, Hasan, Ayşe, Sümeyye v.s. arkadaşlarımızla toplandık camiye yaz tatili kursuna gidiyoruz. Yolda giderken Hasan, başkan amca varsa ne yapacağız diye konuşurken hepimiz  tedirgin olduk. Şimdi babamda yok. Mehmet boşver haydi gidiyoruz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR