İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

Yeni öğretim yılının başlaması ve Kerbela

Yeni öğretim yılının başlaması ve Kerbela

Binlerce öğrencimiz yeni öğretim yılına başladı. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılar diliyor, yeni öğretim yılının, ülkemize milletimize hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 
Öğretmenlerimiz, çoğu kez öğrencileri ile ders veya konu dışında hayat tecrübesi olması açısından sohbet ederler, öğütler verirler, tarihi veya başlarından geçen olayları, tecrübelerini anlatarak öğrencilerini hayata hazırlarlar.  İyi, dürüst, vatanına, milletine, devletine, bayrağına bağlı birer fert olarak yetişmeleri için ellerinden geleni yaparlar.  Yapmalıdırlar da.  Çünkü öğretmenler, “Bir Ülkenin Çirkinliklerini Güzelleştiren Sanatkârlarıdır”
İşte öğretmenlerimiz, bu sohbetlerine, öğrencilerine verecekleri hayat dersinin konularına, hiçbir siyasi veya politik kaygıya düşmenden KERBELA OLAYI’nı anlatmaları gerekir. Başlangıcından sonuna kadar, defalarca anlatmaları gerekir. Peygamberimizin torunu, Hz. Ali’nin oğlu, Hz. Hüseyin’in, neden, niçin, niye katledildiğini bilmeleri gerekir.   Elbette bilimsel tarihi kaynaklardan esinlenerek. Kasıtlı ve yönlendirmeli anlatımlardan kaçınarak. 
“Kerbela Olayı” günümüze ve hayata ışık tutacak hadiselerle doludur. Bu olay, istisnasız her Müslümanın meselesidir, bunu bilmelidir, bilmek zorundadır. Bunun öğrenilecek yeri de okullarımızdır. 
Kerbela Olayından sonra oluşan veya daha da güçlenen birtakım mezhepler veya siyasi olaylar şu an bizim konumuz değildir. Bu çok ayrı bir tartışma konusudur. 
Öncelikle şu meselenin altı çizilmesi gerekir. Gerek Türk Tarihine gerekse İslam Tarihine baktığımızda, acılarla ve kederlerle hatırlayacağımız, İHANETİ, BİRBİRİMİZİ GÜÇSÜZ KILMA VE YOK ETMEYİ GÖRÜRÜZ. 
Kerbela Olayı da, kendilerine Müslümanım diyenler tarafından İslam’ın kalbine sokulan bir hançerdir.  İslam Dünyasında yüz yıllarca sürecek, kaosun, kargaşanın, fitnenin fitilinin ateşlenmesi, İslam’ın zayıflatılmasını isteyenlerin ellerine verilen en büyük kozdur. 
Hz. Hüseyin, haksızlıklar karşısında susmayan dil, adaletin timsali, İslam’ın güneş gibi parlayan yüzü. İlmi, irfanı, itikadı, cesareti ile ün salmış kutlu bir insan. Şehit edileceğini bile bile, zulmün, zorbalığın, ihanetin karşısına dikilmiş, bir büyük mücahit.
Hz. Hüseyin, duruşu, davasına sahip çıkışı, inandığı değerler uğruna hayatını seve seve veren, eşsiz bir insan. 
Arkadaşları, dostları, ailesi ve kendisini sevenler için gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan ve şehit olan vefakâr, fedakâr, cefakâr, bir, asker, bir komutan, bir baba, bir eş, bir dost, bir arkadaş. 
Birliğin sağlanması, dirliğin korunması, Müslümanların huzur ve refahı için and içmiş bir devlet adamı.
Daha birçok yönüyle Hz. Hüseyin anlatılmalı, örnek gösterilmeli.
Kerbela, hainliğin, alçaklığın, bölünmenin, düşmanlığın, fitnenin, ihanetin, zulmün, işkencenin, insanlığın katledildiği, İslam’a düşmanlığın adı dır. 
Kerbela bütün yönleri ile anlatılmalı öğrencelerimize.
Sevgi, barış, kardeşlik, adalet, hoşgörü, hürriyet, huzur ve saadet dini olan İslam’ın ve O dine inandıklarını söyleyen bir güruhun, ne hale geldiği, nasıl canavarlaştığı, bir anda zulmün temsilcisi olduğu, diğer taraftan, kendini İslam’a ve ideallerine adamış, İslam’ı, gönüllerinde ve yüreklerinde yaşayan, hayat haline getiren yüce bir insan topluluğunun azim ve kararı, inancı ve idealleri uğruna can verişi şehit oluşudur Kerbela…
Kerbela, öğretmenlerimiz tarafından güncelleştirilerek, öğrencilerimize anlatılmalı.  Kerbela’da, Müslümanım deyip de, zulmün temsilcisi olup, kan kusturanlar, ihanet içinde olanlar, bu gün o hainlerin evlatlarının Ülkemizin başına nasıl bela olduğu anlatılmalı. 
Bu günkü olayları anlamak için Kerbela’yı anlamak lazım. İnsanların hangi menfaatler için, kimin uğruna, ne adına ihanet edip, insanları katlettikleri anlatılmalı. Sonra bugüne gelip, tarihin tekerrür ettiği ifade edilmeli. Her olaydan ders alınarak, tarihin tekerrür etmesinin önlenmesi anlatılmalı. 
Yürekten inanmanın, inancın hayat haline getirilmesinin önemi vurgulanmalı.  İnsanca yaşamanın, samimi, ihlaslı, dürüst, Allah’a ve Resulüne tam teslimiyetle mümkün olacağı ifade edilmeli. 
Hayatın gerçekleri anlatılarak hayata hazırlanmalı evlatlarımız. Yaşanan olaylardan çıkartılacak dersler, hayatlarına yön vermeli çocuklarımızın. Birilerinin güdümüne girmeden, ruhlarını hainlere satmadan, inanan insan gibi yaşamanın sırları söylenmeli. 
İnsanın kula kul değil, Allah’a kul olduğunda özgürleşeceği söylenmeli. Vatan, devlet, millet, bayrak sevgisinin imandan geldiği ifade edilmeli. 
Bir milletin, yükselişinin, yürekleri imanla, kalpleri vatan, millet, bayrak sevgisi ile çarpanların omuzlarında olacağı anlatılmalı. 
Öğrencilerimizi şu an için, Kerbela’nın, siyasi, dini, politik sonuçları değil, günümüzde ders alacağımız sosyal sonuçları ilgilendirmeli. 
VE KERBELA’NIN İSLAMA SOKULMUŞ BİR HANCER OLDUĞU, 
GÜNÜMÜZDE KERBELA’LARIN YAŞANMAMASI İÇİN KERBELA’YI ÇOK İYİ ANLAMAMIZ GEREKTİĞİ ASLA UNUTULMAMALI…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR