Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yeni Zelanda katliamı

Yeni Zelanda katliamı

Yeni Zelanda’da bulunan El Nur ve Lindswood camiilerinde Cuma Namazında Müslümanlara otomatik silahlarla saldıran teröristi kınıyoruz. Lanetliyoruz! 

Kin dolu teröristin silahlarındaki ifadeler dünyanın teröre karşı topyekün mücadelede ne kadar geç kaldığını gösteriyor. Teröre destek veren ülkelerin silahı kendilerine dönünce eyvah deyip dizlerini dövmeleri bir işe yaramayacaktır. Türkiye’nin uyarıları dünyanın ve Türkiye’nin barış içinde yaşamayı anlamak istememeleri geç kaldıkça onlara pahalıya mal olacaktır.

Yayınladığı ırkçı manifestoda Türkiye’ye, Başkomutanımıza, Müslümanlara tehditler vardır. 

Türklere, Avrupaya gelirseniz sizi öldürürüz tehdidi bulunmaktadır.

Konstantinapolis’e gelirseniz bütün Camii ve  minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak gibi ifadelerle kin kusmaktadırlar.

Camiileri, minareleri yıkan, Müslümanları şehit eden, yaptığı katliamı önceden manifestosuna ilan eden, yaptıklarını kamerayla çekip sonra da yayınlayan anlayış; organizasyonlar.

Bu insanları yetiştiren nasıl bir kültür? İnanç özgürlüğüne, insan haklarına ne oldu? Bizlere batıyı, Avrupayı tavsiye edenler, Avrupalılaşmak için her yolu deneyenler, bunun neyini alacağız? İnsanlığı, adaleti, demokrasi hepsi dibe vurmuş kusura bakmayın benim bu tablodan alacağım yoktur. 

Avrupalılaşmak diye bizi biz yapan değerlere düşman edenlere sesleniyorum.

Biz hangi kiliseyi yıktık, hangi kiliseye girip insanları otomatik silahlarla öldürdük? Hz.Adem peygamberden itibaren bütün peygamberler peygamberimizdir. O günden bugüne yaratılan bütün insanlar Allah’ın en güzel eseridir.

Atam Fatih, İstanbul’u aldığında ilk gittiği yer kilise. Orada bulunan insanlara bundan sonra ibadet özgürlüğünüzün, kilisenizin, insan haklarınızın garantisi benim demiştir. 

Anadoluda biz kiliseyi ziyaret ederiz, sanatına bakarız. İbadet eden insanlara saygı duyarız. Kiliseleri onarır, gün yüzüne çıkarır , huzur içinde ibadet etmeleri için güvenliklerini sağlarız.

1453’ün en büyük sembolü İstanbul’dur. Dünyanın en büyük ve güzel başkenti oluşudur. Sonra da Fatih, Ayasofyayı fethin sembolü olarak Camii yapmıştır. Daha sonra Ayasofya müze olmuştur. İbadethanenin müze olması başka ülkede yaşanmamıştır. Kiliseler, camiiler yani ibadethaneler halka açıktır. Aynı zamanda müze görevini yapmaktadır. Müze olması Atamız Fatih’i üzmüş, Ayasofya’yı mahzun bırakmıştır. Camiileri yıkmak, minareleri yıkmak, ezanları susturmak insanları ölümle tehdit etmek insani değildir. 

Bizlerin de lanetlediği, kabul etmediği Paris’teki toplu katliamda dünya liderleri Paris’te toplandı ve hep birlikte bizim başbakanımızın da katılımıyla katliamı protesto etmişti.

Yeni Zelanda’da daha fazla erkek, bayan, çocuk Camiide şehit ve  gazi olduğu halde beyaz adam, insan haklarından, özgürlüklerden bahseden batıklar insanlar liderler… Müslüman öldürülünce neredesiniz? Neden bir araya gelmiyorsunuz? Müslüman insan değil mi yoksa Müslüman olunca iliklerine kadar sömürür sonra da en kutsalları da olsa girer şehit edersiniz öyle mi? Lisede Avrupalılaşmak, batılılaşmak diyen sayın öğretmenim, büyük dediklerim bunları örnek, model alamam. Ben insanım. Bir insanın ölümü (alemin) dünyanın ölümü kadar önemlidir. Ben bırak insanı hayvanların tedavisi, beslenmesi, barınması için vakıflar kuran Müslümanların torunuyum. Göç ettiğinde, ülkesini terk etmek mecburiyetinde kalırsa ensar gibi sarılıp sahip çıkarım. Aşımı paylaşırım.

1453’e dil uzatanlara Abdulhamit Han’a kızıl sultan diye hakaret edenlere, 15 Temmuz’da minarelerden sala, ezan okuyan görevliye okuyamazsınız diye saldıranlara  sesleniyorum ; Yunus Emre’nin, Itri’nin, Ertuğrul Gazi’nin, Selahaddin Eyyubi’nin torunları uyandı. Ezanı susturamayacaksınız. Vatanı bölemeyeceksiniz. 

Yeni Zelanda dahil dünyanın her yerindeki koruduğunuz, kolladığınız teröristler eninde sonunda üzeri yazılı silahlarını size de doğrultacaktır. 

Huzur, kardeşlik sadece bize değil size de lazım olduğunu anlayacaksınız. Dünyadaki insanlar bu yangının söndürülmesine katkıda bulunmalıdır. 

Müslüman, Hıristiyan, Musevi, beyaz, siyah vs ayrım yapmayız. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır. 

Biz insanız. Allah’ın en güzel eseriyiz. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR