Şule Erciyas

Şule Erciyas

Yüce dinimiz İslam

Yüce dinimiz İslam

Bir takım duygu ve düşünceler vardır ki bunlar, insanla beraber doğmuştur. Bunların başında Allah ve din fikri gelir. Yani din sonradan ortaya çıkmış değil, insanla birlikte doğmuştur. Her devirde insanoğlunun dine önem vermiş olması bunun çok açık belgesidir ancak insanda doğuştan var olan bu duygunun gelişmesi için bir uyarıya ihtiyacı vardır, işte Allah’ın gönderdiği Peygamberler Allah ve din düşüncesinin gelişmesini sağlamışlardır. Hak din bir Peygamberin Allah’tan vahiy yoluyla aldığı ve insanlara tebliğ ettiği hükümler demektir.

İslam dini ilk insan ve ilk Peygamber Âdem (a.s) tebliğ ettiği ilk “Tevhid dini” ile diğer semavi dinlerin bir devamı bunların İslam dini sonuncusu ve en mükemmelidir. Peygamberleri Allah (c.c) ilk insan Âdem(a.s) ve son Peygamber (s.a.s) kadar İslam dini için çabalar göstermişlerdir. Allah(c.c) Peygamberleri bütün insanlığın önüne önder, lider, rehber, model ve mürşit olarak koymuştur. İslam dini en güzel şekilde yaşayıp anlatan örnek olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Cahiliyet döneminde çok güzel bir şekilde İslam dinini yaşamış İslam dininin öncüsü olmuş ve bizlere kadar ulaşmıştır. “Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: "Şüphesiz doğru yol, Allah'ın (gösterdiği) yoludur." Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların hevalarına uyacak olursan, senin için Allah'tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı” Bakara Suresi 120. Ayet 

 Resulullah zor günlerde yaşamış İslam görevini tamamlamıştır. Bizlerde yaşadığımız bu rahat günlerde İslam dinini yaşamamız ve Resulullah’ın yolundan gitmemiz gerekmektedir bunun için Allah son İslam’ın hükümleriyle bütün insanları yükümlü tutmuş ve ancak insanların bu dini benimsemelerinden razı olacağını bildirmiştir. Nitekim Kuran-ı Kerimde şöyle buyurmuştur. “Allah katında din şüphesiz İslam’dır.” Ali İmran Suresi 19 Ayet. Bir başka ayeti kerimede de “Kim İslam’dan başka bir din ararsa bilsin ki kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o ahirette ziyan edilenlerden olacaktır emir olunmuştur” Ali İmran Suresi 85 Ayet.

İslam dini gerçek anlamda bütün insanlık için çok anlam ifade etmektedir fakat biz insanlar bunun tam olarak bilincine varamıyoruz. İslam’ın gerek anlamını ve Müslümanlar için ne kadar önem arz ettiğini bilmemiz gerekmektedir. Müslümanlar kendilerini her zaman kurtuluşa götüren bu dinin esasları doğrultusunda yaşamaları son derece anlamlı olacaktır. İslam dini anlam bakımından ve Müslümanlara olan görev bakımından oldukça önemlidir. Müslümanların bunların farkına vararak İslam dinini her zaman benimseyerek ve gerçek anlamına erişerek güzelce yaşamaları gerekir. Allah yolunda İslam dinini yaşamak anlamak bize düşen görevleri yerine getirmek ibadetlerimizi Allah’a layık bir kul olabilmek bizim görevimizdir. Allah bu görevleri layığıyla yapmayı ve yaşamayı bizlere nasip etsin. Yazımızın sonunda şu dua ile bitirmek istiyorum;

Allah’ım; Bize sarsılmaz bir iman, güzel bir ahlâk, şükredici bir kalp, sabredici beden, zikredici dil, kaza ve kaderine rıza gösteren hayırlı ömür, Salih evlât, dünya ve ahirette güzellik ihsan et! Ana ve babamızı da mağfiret eyle!

Amin selam ve dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR