Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Yürekli olanlarla değil robotlarla savaşıyoruz

Yürekli olanlarla değil robotlarla savaşıyoruz

Allah’a bin şükür ki sosyal devlet anlayışının hüküm sürdüğü bir şanlı bir devletimiz var. Bu devletle ne kadar övünsek inanın azdır.

İnsanına değer veren inanın başka bir devlet arasak da bulamayız. 

Bazılarınızdan “Avrupa’da, Amerika’da insanlara çok değer veriliyor” sözlerini duyar gibiyim. 
Ama ne yazık ki bu sözü söyleyen arkadaşlara katılmıyorum. 

Aslında bizim demokratik sandığımız ülkelerde insanlar sistemin esiri olmuş, sistem tarafından sindirilmiş, yaptırımlardan çok korkar hale gelmiş. İnsanlar özgür olarak yaşadığını sandığı memleketlerde tutsak olmuş. Onun için insanlar en ufak hatasında başına gelecekleri biliyor ve sıkıntıdan uzak duruyor. Kurdukları sistem hoşunuza gitse de bu durum bence insanı yeterince özgür yapmıyor. En pahalı arabaya da binsen, en kral yemeği de yesen, en pahalı elbiseyi de giysen modern esirlikten kurtulamıyorsun. 

Hiç düşündünüz mü o devletler ya da o insanlar neden bizim gibi insancıl düşünmüyor? Görüyorsunuz ki biz nerede bir mazlum görsek, darda birini görsek kucak açıyoruz. Ekmeğimizi  bölüşüyoruz, acımızı paylaşıyoruz, zalimlikler son bulsun diye gerekirse canımızı veriyoruz. 

Gelelim sorumuzun cevabına sözde büyük ve medeni sandığımız devletler artık robotlaşmış. Sistemin ve paranın eseri olmuş, insanlarınada o zehri akıtmış. Robota güven olur mu? Zamanı gelir ya pili biter ya da bozulur. Ama insanın yüreği öyle midir? Sen ne yaralar açarsan aç o yürek yine sana gülmeye devam eder. 

İşte biz yüreklilerle değil vicdani olmayan robotlarla savaş veriyoruz. Ellerini kana bulamış ancak pili bitmeye yakın robot çok. İnşallah hepsinin sonu gelecek. Ve bu dünyada yüreği olanlar hüküm sürecek.  

Avrupalı, Amerikalı diye biz gözümüzde çok büyütüyoruz. Bence büyütmeye hiç gerek yok.   Onlar bozsun biz yapacağız. İnsanlık dersi  vererek varsa yüzleri kızartacağız. 

Bugün o devletler gerçekten medeni olsa insanlarına sahip çıkar,  sokakta kalan insanlarına kucak açar, ülkesine gelen misafire fil dişi kulelerden bakmaz, eziyet etmez onlara insan gibi davranırdı. Umuda çıkan masum insanları denizde ölmeye terk etmezdi. 

Şimdi burada sizce kim büyük? Yüz yıllardır mazlumun yanında olan devletimiz mi ya da evrensel ilkeleri ağzına dolayıp da her seferinde insanları ölmeye bırakan sözde büyük devletler mi? 

Tercih sizin yorum sizin. 
 Son olarak Avrupa’da ya da Amerika’da yaşayan bir yakınınız varsa sorun bakalım o devletler nasılmış! 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR