Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Amerika'nın yanıtına sesli güldük

Amerika'nın yanıtına sesli güldük

Birleşmiş Milletler'in (BM) konseyinin aldığı kararlar Suriye'de geçerli olan ateşkes konusunda açıklama yapılıyor. Hem de kim yapsa beğenirsiniz? Heather Nauert. Bu kadın ABD'nin Dışişleri Sözcüsüymüş ve sanki her doğru bunun altından çıkıyor gibi laga luga yapıyor.
Gönder silahı, gönder tabancayı, gönder tankı ve füzeyi ateşkes kararı çıkınca "Karar Türkiye'yi kapsıyor" diye ağla. Keşke bunları ona karşı yüz yüze söyleme fırsatım olsaydı. Gerçi yüzyıllardır anlatılan gerçekleri bile görmüyorlar. Bizde anlatıyoruz diye övünüyoruz. Saçmalık gibi geliyor bazen anlat, anlat sonra AB, ABD otursun masaya "ateşkes" he anladık.
Sinir bozuyor aslında Türkiye gibi ekonomik, finansal, üretimsel ve kalkınma projeleri açısından üst sıralarda yer alan ülkenin ABD gibi saçma bir üretim şirketi yan sanayi ürünü gibi muamele görüyor olması zora gidiyor.
Ancak diğer yandan yüzyıllardır Müslümanları, mazlumları öldüren devletlerin Türkiye ateşkese dahil demesi sokaklarda oyun oynayan çocukların saklambaç esnasında "sobeledim çık" demesi kadar eğlenceye bürünmüş durumda.
Avrupa Birliği de nasıl bir topluluksa zora girince ret kararını sunuyor. ABD peşkeş çekince muhalefet desteği almış parti lideri gibi asıyor kesiyor. Komik duruma düşüyor ama ne hikmetse Amerika'nın otu, boku bizi buluyor.
Herkes Lozan'ı bekliyor. Lozan gelsin Lozan gelsin diye bekliyor. Bakalım Lozan gelince nasıl bir yol çizilecek ve nasıl bir politika aşaması güdülecek merak ediyorum. Yine AB çıkar ota dokunur ABD oyuncağı alınmış bebek gibi ağlar. Sonra bizler de 2023 kehanetleri arasında neler varmış diye video kanallarında turlarız.
Tutarlı olmakta fayda var diyorlardı. Tutarsız konuşmalar güldürüyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR