Zatürre ölümleri artıyor: Erken tanı hayat kurtarıyor

Zatürre ölümleri artıyor: Erken tanı hayat kurtarıyor

Son yıllarda yaşanan pandemi dönemi ile birlikte ölümlerin en çok yaşandığı hastalığın sebebi zatürre olmuştu. Uzmanlar ise zatürrede önemli olanın erken tanı olduğunu duyurdu.

Pandemi döneminin girdiği dönemlerde insanları en çok öldüren hastalığın zatürre olduğunu belirten uzmanlarda hastalığın atlatılabilir olduğunun altını çizdi. Uzmanlar hastalığın tedavisi için en önemli olayın erken tanı olduğunu açıkladı. Erken tanı konulamayan ve zatürrenin ilerlediği hastalarda yoğun bakım süreci yaşanıyor. Uzmanlar yoğun bakımdaki zatürre hastalarının yüzde 40’ında ölüm meydana geldiğini de açıkladı.

basliksiz-1.jpg

SİGARA ALKOL ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Karar’ın yaptığı habere göre zatürrenin mikroorganizmalara bağlı olarak gelişen bir akciğer iltihabı olduğunu söyleyen KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, insan ölümlerinde tüm dünyada en çok sebep olan hastalık olduğunu söyledi. Özlü, zatürreye yakalanmış kronik rahatsızlığı bulunan hastaların ağır yaşadığı ve ölümcül olduğunu aktardı. Sigara, alkol ve madde bağımlılığının da zatürre ölümlerini artırdığını dile getiren, Özlü, erken tanının ve risk gruplarında gerekli aşıların uygulanmasıyla bu hastalığı yenilebileceğini açıkladı.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.