12 Saat Sokak Sokak Geziyor

12 Saat Sokak Sokak Geziyor

Başkent sokaklarında 13 yaşından beri kilim satan Erdal Küçükoğlu günde 12 saat çalışarak sokak sokak geziyor, çok yürümekten dolayı ise ayda 2 tane ayakkabı değiştiriyor.

Aslen Kırşehirli olan 47 yaşındaki Erdal Küçükoğlu babasından devir aldığı kilimcilik mesleğini yaz-kış demeden sürdürmeye çalışırken ayda 2 tane ayakkabı eskitiyor. Başkent’in tüm sokaklarını gezdiğini belirten Küçükoğlu’nun ise bacağında platin olması ve sağlık sorunları yaşamasına rağmen evini geçindirmek için büyük çaba harcıyor.

Pazarlık sitemi

Kırşehir’den aldığı kilimleri Başkent sokaklarında satmaya çalışan Küçükoğlu, kilimlerin tanesini 10 ile 20 lira arasında satmasına rağmen kilimler için pazarlık yapmaya çalışan vatandaşlara sitemde bulunuyor. Küçükoğlu,  bu dönemlerde çok fazla satış yapamadığını verdiği emeğin karşılığını alamamasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Maliyetinin altında fiyat verip pazarlık yapmaya çalışan vatandaşlar oluyor. Bu tür davranışlar bizi üzüyor. Biz kazandığımız üç kuruşla evimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Zaten fiyat olarak pahalı bir ürün değil. Pazarlık yapmaya gerek yok.” şeklinde sitemde bulunuyor. 

Akşamları huzurlu yatıyorum

Sabah 08.00’den akşam 20.00’a kadar sokak sokak gezerek kilim sattığını söyleyen Küçükoğlu, 1 ayda 2 tane ayakkabı değiştirdiğini belirtiyor. İki çocuğu olduğunu belirten Küçükoğlu evinin geçimini sağlamak için gerekirse daha çok çalışabileceğini belirtirken, alın teri ile para kazandığı için akşamları huzurlu bir şekilde yattığını söylüyor.

Sokağın halini en iyi biz biliriz

Sürekli sokaklarda olduğu için sokağın dilinden anladığını ve sokağın halini bildiğini ifade eden Küçükoğlu, başkent sokaklarında birçok evsiz insanın olduğunu söylerken, yetkililere bu insanlar için yardım çağrısında bulunuyor. Küçükoğlu, “Birçok ülkeye yardımda bulunuyoruz. Ülkemizde barındırdığımız çok sayıda mülteci ve göçmen var. Bunlara yardım ediyoruz. Ama kendi vatandaşımızı unutuyoruz. Bu yardım ettiğimiz göçmen ve mülteciler bizim misafirimiz ve kardeşlerimizdir. Başımızın üstlerinde yerleri vardır. Bunlara yapılan yardımlara karşı değiliz fakat kendi vatandaşlarımızın unutulmasına sitemliyiz.” şeklinde sitemde bulundu. 

Devletimiz halkını iyi tanımalı

Maddi açıdan zor durumda olan vatandaşlarımız olduğunu vurgulayan Küçükoğlu, yetkililerin kendi halkını tanımaları gerektiğini bu tür sıkıntısı olan insanlara yardım edilmesi gerektiğini belirtti. Küçükoğlu, “Müslüman bir ülke zor durumda kaldığında diğer bir Müslüman ülkeye sığınacak. Bunlar tartışması bile açılamayacak konular fakat evsiz insanımız çok. Sokaklarda kalıyorlar. Devletimiz bir de bu gibi sorunları olan kendi vatandaşına sahip çıksın. Ben sokaklarda görüyorum bazı insanlar var. Günde bir tane ekmeği alamayacak durumdalar.” şeklinde konuştu.

Dünyadaki her mazluma el uzatacak kadar zenginiz

Kendisinin bir simit aldığı zaman yarısını evsiz insanlarla paylaştığını belirten Küçükoğlu, Herkes paylaşmayı bilse hiçbir vatandaşımız aç kalmaz. Ben buradan Başbakanımıza sesleniyorum bu tür insanlara yardımda bulsunlar. Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi içindeki vatandaşlarına değil, dünyadaki her mazluma elini uzatacak kadar zengindir. Biz bunu biliyoruz.” diye konuştu.

Halimden Şikayetçi Değilim

Kendisinin sağlık güvencesi olmadığını söyleyen Küçükoğlu, hastalandığında bundan dolayı ilaç bile alamadığını belirtiyor. Küçükoğlu kendisinin sağlık sorunları ile mücadele ettiğini, kolunun sakat olduğunu ve bacağında platin olduğunu söylemesine ve birçok sıkıntı çekmesine rağmen şikâyetçi olmadığının altını çizerek, “Bu şekilde bile ekmeğimi kazanabiliyorum. Halimden şikâyetçi değilim. Bizden daha sıkıntılı olan insanlar var. Devletimiz önceliği onlara versin. Yardımcı olsun. Sokağın halini en iyi biz biliriz. Sokak sokak gezen seyyar satıcılar halkın durumunu yetkililerden daha iyi bilir.” şeklinde konuştu.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.