15 Temmuz Şehitler Abidesi

15 Temmuz Şehitler Abidesi

Fındık, bu vatan için canını feda eden 29 demokrasi şehidinin mezarını yaparak onlara karşı olan minnet borcunu yerine getirdiklerini söyledi.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybederek şehit olan 29 vatandaşımızın mezarlarını gönüllü olarak yaptıklarını söyleyen  Ankara Taşçı,Mezarcı Ustaları Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Nevzat Fındık, "Onlar bu vatan için bu bayrak için bu devlet için canlarını feda ettiler. Bizlerde mezarcı ustaları olarak şehitlerimize karşı görevimizi yerine getirmek adına böyle bir girişimde bulunduk. Bu şehitliğin yapımında bizden desteğini esirgemeyen ve şehit yakınlarının az da olsa yüzlerinin gülmesinde emeği olan herkesten Allah razı olsun" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE KARŞI GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK

15 Temmuz darbe gecesinde Ankara'da yaşamını yitiren 29 şehidimizin mezarlarını gönüllü olarak yaptıklarını belirten Ankara Taşçı,Mezarcı Ustaları Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Nevzat Fındık, "Esnaf arkadaşlarımızla toplantı esnasındayken 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin mezarlarını yapma kararı aldık. Kararı alır almaz çalışmalara hemen başladık ve Allah'ın izniyle de çok kısa bir süre de bitirdik. Vatan uğruna, millet uğruna, devlet uğruna canlarını feda eden vatandaşlarımızın mezarlarını yaparak şehitlerimize karşı olan görevimizi gerçekleştirdik. Şehit mezarlarının yanı sıra şehitlerimizin adına bir de çeşme yaptırdık" diye konuştu.

ŞEHİT YAKINLARINDAN ÇOK OLUMLU TEPKİLER ALDIK

Şehit ailelerinden çok olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Fındık, "Böyle bir hizmete imza attığımız için gerçekten çok mutluyum. Gözü yaşlı annenlerin, babaların bizlere gelip Allah sizlerden razı olsun demesi bizlerin aldığı en güzel hediye.  Biz şehitlerimizin mezarlarını inşa ederken şehit yakınları her gün yanımıza gelerek bir ihtiyacımızın olup olmadığını sorarak, bizleri burada yalnız bırakmadılar. Şehit yakınlarının yüzlerini az da olsa güldürebildiysek, içlerinde ki acıyı az da olsa dindirebildiysek ne mutlu bize. Bizlerin şehit ailelerinden hiçbir beklentimiz yok sadece hayır dualarını almak bize yeter" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN DESTEĞİNİ HEP HİSSETTİK

Mezarların yapım aşamasında gücümüzün yetmediği yada tıkandığımız noktalarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yardım aldıklarını söyleyen Fındık, "Şehit mezarlarımızın yapım aşamasından Büyükşehir Belediyesi bizlerden yardımını hiç esirgemedi. Eksik ve  ihtiyaçlarımıza her türlü desteği sağladırlar. Başta başkanımız Melih Gökçek olmak üzere emeği geçen ve desteğini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun" dedi.

ŞEHİTLERDE ANILDI

Şehit yakınlarına mezarlarını teslim ederken şehitlerin de ruhlarını anmak için şehitler adına mevlit okutulduğunu söyleyen Fındık, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlarım için Karşıyaka'da bulunan şehitlikte mevlit okutulduğunu belirtti. Programa büyük bir katılım sağlayan şehit yakınları ise tüm şehit olan vatandaşlar için dua ettiler.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.