15 Temmuz’u RESMETTİ

15 Temmuz’u RESMETTİ

15 Temmuz'daki milli direnişi en güzel şekilde yansıtan kareler, Mamak'taki, duvarlara işlenmeye başlandı. Gelecek nesillere ışık tutacak bu çalışmayı ise hiçbir resim eğitimi almadan kendi el becerisi ile duvarları renklendiren Özgür Diler yapıyor. 

Mamak'ta, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini ve o milli direnişi en güzel şekilde yansıtan kareler, duvarlara işlenmeye başlandı. Gelecek nesillere ve tarihe ışık tutacak çalışmayı ise o hain darbe gecesi canını hiçe sayarak darbecilere "dur" demek için sokaklara çıkan Mamak Belediyesi çalışanlarından Özgür Diler, gerçekleştiriyor. 

O UNUTULMAZ ANLARI DUVARLARA İŞLİYOR
Mamak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Özgür Diler, ilçe sınırlarındaki boş duvarları 15 Temmuz'a damgasını vuran unutulmaz kareler ile renklendiriyor. Diler, Türkiye'nin Nene Hatun'u olarak anılan, darbeye karşı milli iradenin gücü olarak öne çıkan, Taksim'e kamyonuyla giden Şerife Tezye'nin portresi ile Atatürk Havaalanı'nda tankın önüne yatarak büyük bir kahramanlık örneği gösteren Metin Doğan'ın o yiğitlik anını duvarlara işliyor. 

EN BÜYÜK HALİYE KIZILAY'A...
Ressamlık konusunda hiçbir eğitim almamasına rağmen kendi el becerisi sayesinde duvar ressamlığı yaptığını kaydeden Diler, talep geldiği takdirde Ankara'nın dört bir yanına 15 Temmuz direnişini konu alan resimleri çizeceğini aktarıyor. Duvar ressamı Diler, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na darbecilerin oyunun bozan Şehit Ömer Halisdemir ile İzmir Adliyesi önünde teröristler tarafından Şehit olan Fethi Sekin'in bir arada bulunduğu fotoğrafını resmetmek istediğini kaydediyor. 

O RESMİ ÇİZERKEN ÇOK DUYGULANIYORUM
Kendisine her konuda yardımcı olan başta Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Park ve Bahçeler Müdürü Kamil Pektaş'a canı gönülden teşekkür ettiğini söyleyen Diler, "15 Temmuz'da Mamak darbecilere geçit vermedi. Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül ve AK  Parti Mamak İlçe Başkanımız Muhammet Abdullah Özer o gece canını hiçe sayarak, Mamak’ta Türkiye’nin en büyük kışlalarından biri olan 4. Kolordu  Komutanlığı, 28. Mekanize Tugayı Eşref Akıncı Kışlası'na gidip tankların üstüne çıkarak, darbecilere meydan okudu. Biz belediye çalışanları da hep birlikte sokaklardaydık. Şerife Teyze'nin kamyonunu çizerken hep o gece yaptıklarımız aklıma geliyor, çünkü o gece biz de kamyonla sokaklara indik. Özellikle Şerife Teyze'nin resmini çizerken çok duygulanıyorum. Allah bize o günü bir daha yaşatmasın" dedi. 

O KAHRAMANLIK UNUTULMAYACAK
O acı gecenin unutulmaması için özel bir çalışma yaptığını ve bu anlamlı çalışmalarının devamını getireceğini belirten Diler, "Duvarlara bu resimleri yüreğimle yapıyorum. O gece yaşanan ve acısı halen yüreğimizde taptaze yerini koruyan alçak saldırıya karşı bu kahramanlık mücadelesinin unutulmasını istemiyorum. Bir fotoğraf çok şey anlatır ya el emeği ile çizdiğim bu kareler İnşallah gelecek nesle de çok şey anlatacak" diye konuştu. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.