2 bin acil yıkılacak binanın işlemleri tamamlandı

2 bin acil yıkılacak binanın işlemleri tamamlandı

Kahramanmaraş’ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından enkaz kaldırma ve yıkım işlemleri hız kesmeden devam ediyor. Acil yıkılacak olarak belirlenen 4 bin 503 binadan 2 bin 590’ında yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından enkaz kaldırma ve yıkım işlemleri hız kesmeden devam ediyor. Acil yıkılacak olarak belirlenen 4 bin 503 binadan 2 bin 590’ında yıkım çalışmaları tamamlandı.

Devlet Su İşlerine ait 300 kamyon, 80 ekskavatörle özel sektöre ait iş makineleriyle şehrin birçok noktasında enkaz kaldırma çalışması 3 vardiya şeklinde devam ediyor. Kentte en fazla yıkılan binanın bulunduğu Trabzon ve Azerbaycan caddelerinde ise enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.

ara2-004.jpg

YÜZDE 55’İ KALDIRILDI

Kentte koordinatör olarak görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, devam eden enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Depremde kent merkezinde 7 bin 305 binanın yıkıldığını hatırlatan Varol, şunları söyledi: "Bu binaların 3 bin 392'sinin enkazını kaldırdık ancak 40 tane daire olan bir apartmanla sadece 2 tane konut olan 2 katlı bir ev burada aynı rakam olarak geçiyor. Dolayısıyla burada aslında önemli olan hacim. Şimdiye kadar Kahramanmaraş'ta özellikle şehrin merkezinde sosyal ve ekonomik hayatın yoğun bir şekilde devam etmesi gereken noktalardaki çok büyük binaların enkazları öncelikli olarak kaldırıldı. Metreküp olarak değerlendirirsek Kahramanmaraş'ın tamamındaki enkazın yüzde 55'i kaldırılmış durumda. Yani bina sayısı olarak baktığınızda yüzde 46, hacim olarak baktığınızda yüzde 55'i kaldırılmış durumda."

ara-008.jpg

DEPREMZEDELER MAĞDUR EDİLMEDİ

Enkaz kaldırma sürecinde depremzedelerin mağdur edilmediğini anlatan Varol, şu ifadelere yer verdi: "Yıkıma başlamadan önce bina sahiplerine enkazın kaldırılacağına dair mesaj atılıyor ayrıca Valiliğimizin internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla hangi alanlarda enkaz kaldırılacağına dair duyurular yapılıyor. Makineler çalışırken enkazda vatandaşlarımız oluyor, makineleri yönlendirerek enkazdan çıkan eşyalarını alabiliyorlar. Bu normalde enkaz çalışmalarını biraz yavaşlatıyor ama kesinlikle bu şekilde yapmak istiyoruz çünkü zaten mağdur olmuş vatandaşımızın isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Bazen çok küçük enkazları 5-6 günde kaldırdık ama vatandaşımızın gönlünü yaptık. Onların istedikleri eşya ve malzemeleri almalarına imkan verdik."

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.