20 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü

20 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü

Ankara'da "15 Temmuz Şehitler Yürüyüşü", Ankara Emniyet Müdürlüğü önünden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii'ne kadar sürdü. Aralarında Keçiörenli 27 şehidin yakınlarının da bulunduğu 20 bin kişi yürüyüşe katıldı.

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Şehitler Yürüyüşü", Ankara Emniyet Müdürlüğü önünden başlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii'nde sona erdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Ankara Milletvekilleri Ali Babacan, Emrullah İşler ve Aydın Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile vatandaşlar katıldı.

HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR ZAFERE İMZA ATTIK

Yürüyüş öncesinde kalabalığa hitap eden Başkan Ak, Fethullahçı Terör Örgütü ve askeriye içerisinde yuvalanan vatan hainleri tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışmasına engel olmak için bundan tam 22 gün önce vatandaşlarla birlikte yine Keçiören Belediyesi önünde toplandıklarını ve hep birlikte büyük bir zafere imza attıklarını söyledi. Seçilmiş Cumhurbaşkanını, hükümeti, milli iradenin tecelli ettiği TBMM’yi ve doğrudan milleti hedef alan bu kalkışmanın aynı zamanda ‘tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak’ ilkesini de yok etmeyi amaçladığına dikkat çeken Başkan Ak, “O gün Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokaklara dökülmüş, sivil direnişle tankların önüne yatmış, kurşunların üzerine yürümüş, adeta gövdesini siper etmiştir. Şehit ve gazi olma pahasına geri çekilmeden istiklal ve istikbal mücadelesi veren milletimize şükran borçluyuz” dedi.

VATANIMIZIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Ülkemizi istilayı amaçlayan bu hainlerin, milletin adamı Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin, Meclisimizin, siyasi partilerimizin, vatanını seven emniyet güçlerimizin, muzaffer milletimizin, medyamızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın dik, dirayetli duruşları, üstün çabaları ile yenilgiye uğratıldıklarını vurgulayan Mustafa Ak şu mesajları verdi: “Keçiören Belediyesi olarak bizler de darbe kalkışmasının yaşandığı ilk andan itibaren belediyemize ait 150’ye yakın araç ve iş makinesiyle, Keçiörenliler ve personelimizle birlikte seferberlik ruhuyla hainlere karşı harekete geçtik. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Millet Camii ve Külliye’de darbecilerin karşısına dikilerek vatanımızın sahipsiz olmadığını gösterdik. O gece kutlu bir yürüyüştü, 11 kilometrelik yol katettik. Teröristler halkın üzerine uzun menzilli silahlarla ateş açtılar. Biz de o gün iki ateş arasında kaldık ve bir an bile geri çekilmeyi, dönmeyi düşünmedik.”

ÜLKEMİZDE OYNANAN TÜM OYUNLARI BOZACAĞIZ

Vatandaşların o gece hainlere geçit vermemek için cansiperane bir direniş sergilediğinin altını çizen Başkan Ak, Keçiören’in 27 şehit verdiğine işaret ederken, “Yaklaşık 200 vatandaşımız da yaralandı ve gazi oldu. Minnet duyduğumuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de gösterdikleri kahramanlıktan dolayı bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz hatıralarını yaşatacak ve dualarımızı her daim eksik etmeyeceğiz. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz artık bize emanet” diye konuştu. O geceden itibaren Başkomutan Erdoğan’ın çağrısına uyan milletin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sabaha kadar meydanlarda nöbet tuttuğunu, ülkesine, devletine ve bayrağına sahip çıktığını ifade eden Mustafa Ak, “Biz bu inançla, bu imanla, bu güçle inşallah ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozacak, tüm çabaları boşa çıkaracağız. 22 gün önce bu meydanda toplanıp yürüdüğümüzde şehitlerimiz aramızdaydı. Bugün şehitlerimiz için yürüyoruz ve onların ruhaniyetleri de burada” dedi. Başkan Ak, konuşmasını “Şehitler ölmez” diyerek sonlandırırken, vatandaşlar da hep bir ağızdan “Vatan bölünmez” diye bağırdı. Daha sonra belediyenin araçları ve özel araçlardan oluşan bir konvoy halinde Emniyet Müdürlüğü’ne doğru hareket edildi.

KEÇİÖRENLİLERLE GURUR DUYUYORUM

Emniyet binası önünde konuşan Öznur Çalık da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği yolda millet ile birlikte ilerlediklerini vurgulayarak “Keçiören tanktan, toptan, uçaktan, tüfekten, FETÖ’den korkar mı? diye sordu. Vatandaşlar “hayır” yanıtını verince Çalık, “Tabii ki korkmaz. Allah’a emanet olun” dedi. Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte Keçiören’de çok sayıda şehit ailesini ziyaret ettiklerini kaydeden Aydın Ünal ise, “Bir şehit babası Bilal Erdoğan’a şöyle söyledi: ‘Babana selam söyle. Benim bir oğlum vardı, onu şehit verdim. Aynı olaylar olursa, bir oğlum daha var, onu da şehit veririm.’ Keçiören kendini ispat etmiştir. Keçiörenlilerle gurur duyuyorum” diye konuştu. Emrullah İşler de, demokrasi nöbetinin 22’nci akşamında ilk günkü heyecanın korunduğuna dikkat çekerek, “Şu an 15 Temmuz’da en şiddetli çatışmaların olduğu, çok sayıda şehit ve gazi verdiğimiz alandayız. Bugün şehitlerimiz de manevi olarak bizimle birlikteler. 15 Temmuz’un en büyük kahramanı milletimizdir. Darbeye geçit vermediniz” dedi. Keçiören ve Ankara ile gurur duyduğunu dile getiren Ali Babacan ise, “O gece Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasi, milli egemenlik, milli irade davetine icabet ettiniz. Liderimiz bu daveti yapmasaydı, Keçiören, Ankara bu davete icabet etmeseydi, Allah korusun Türkiye büyük bir tehlike yaşayacaktı. Milletimiz sayesinde bundan sonra bu memlekette kolay kolay darbe olmaz” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından Müftü İlhan ve yürüyüşe katılanlar, 15 Temmuz’da verilen şehitler için dua ettiler. Daha sonra kalabalık grup ellerinde dövizler, Türk bayrakları ve meşaleler ile Millet Camii’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı açılırken, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet” mesajı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.