2017 yılında Ankara'da yatırım amaçlı alınacak arsa bölgeleri

2017 yılında Ankara'da yatırım amaçlı alınacak arsa bölgeleri

Son yıllarda en popüler yatırım tercihleri arasında yer alan arsa, doğru zamanda, doğru yerde alınması halinde ciddi karlar sağlıyor. Peki Türkiye'nin en büyük ikinci nüfuslu ili olan Ankara'da yatırımlık arsa nereden alınmalı?

2017 yılı itibariyle emlak sektöründe hareketlilik devam ediyor. Özellikle Ankaralıların şehrin merkezinden mümkün olduğu sürece uzaklaşma isteği doğrultusunda yerleşme şehrin dışına doğru kaymaya başladı. Buna Ankara'da yatırımlık arsa fiyatları ve bölgeleri büyük merak konusu oldu. İşte emlak sektörü ve yatırımlarıyla ilgilenenler için dikkat edilmesi gerekenler.

ANKARA'DA YATIRIM YAPILACAKBİLECEK ARSALAR

Dr Alp Gayrimenkul tarafından yapılan araştırmaya göre 2017 – 2020 yılları arasında şehrin elit arsa deposu Dodurga otobaniçi bölgeleri, 2020 den sora ise yapılaşmanın otoban dışına taşacağı öngörülüyor. Bununla birlikte 2020 senesine kadar özellikle Şehitali, Ballıkuyumcu, Fevziye, Tulumtaş bölgelerinde imarsız alanın kalmayacağı ile ilgili iddialar güçlü.

Hallaçlı, Ücret, Hisarlıkaya bölgelerinin de planlamalarının belli aşamalara gelmesi bekleniyor. Arsa yatırımlarını ufak meblalar ile yapmak isteyenler ve büyük metraj arazi alma takıntısı olanlara en çok tavsiye edilen bölgeler bu bölgelerdir. Orta vade de gelir elde etmek isteyenler için en ideal seçidir.  Ancak yine de adım adım ilerlemek her zaman için yatırımda çok iyi getiri sağlar.

Türkiye'nin başkenti Ankara’nın her bölgesi büyük ölçülerde getiri sağlar ancak elit yaşam ve iş dünyası en fazla nereyi tercih ediyorsa oranın yatırım için hedef alınması gerek. Yani Eskişehir-Konya-İstanbul yolu Ankara’nın cazibe merkezidir, şehrin en hızlı gelişen bölgesidir ve yatırımda önceliğiniz olmalıdır.

ankara-yatirimlik-arsalar.jpg

ANKARA'DA SON ÜÇ YILDA EN ÇOK DEĞER KAZANAN BÖLGE

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki  Mustafa Kemal Mahallesi'nde 2014 yılında ortalama metrekare satış fiyatı: 3.000 - 7.000 TL idi.

2017 yılında ortalama metrekare satış fiyatı: 5.000 - 10.000 TL'ye kadar çıktı

Son zamanlarda karma projelerin bu bölgede yoğunlaşması ve zincir markaların bu bölgede yer alması ile en fazla ilgi gören bölge konumunda. Satılık arsa sayısının kısıtlı olması da rekabeti doğuruyor. Bölgeye değer katan etmenlerden biri de Kızılay - Çayyolu metro hattının yakınlığı.

ANKARA'DA YATIRIM AMAÇLI DAİRE ALINACAK İLÇELER

Ankara'daki 2017 arsa yatırımları ile ilgili tavsiye ve öneriler dralpgayrimenkul.com sitesinden alıntı yapılarak alınmıştır.

Kaynak:Dr Alp Gayrimenkul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum