2018 - Taşeron işçiye kadro haberleri! Yeni yılda kadro verilecek mi?

2018 - Taşeron işçiye kadro haberleri! Yeni yılda kadro verilecek mi?

Binlerce taşeron işçisinin merak ettiği son dakika taşeron kadro haberleri gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre taşerona kadro müjdesi geldi. Peki 2018 yılı itibariyle taşerona kadro verilecek mi? İşte tüm gelişmeler

Taşeron işçilerine kadro açıklaması geldi

Taşeron işçilerinin beklediği kadro açıklaması geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılmıştı. Yeni yıl itibariyle taşeron mevzusunun bitmiş olacağını bildiren Binali Yıldırım sözlerine “Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Maliye Bakanlığımız ve diğer ilgili bakanlarımız bir çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve kamuda taşeron olarak çalışanları statülerini kalıcı bir esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler dikkate alınarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak bu yönde de çalışmalar devam ediyor ve önümüzdeki haftalarda bakanlar kuruluna gelecek ekonomik koordinasyon kurulundan görüşülecek varılan sonuç kamuoyuyla paylaşılacak." Şeklinde tamamlamıştı.

Konu hakkında gelişmeleri merakla bekleyen işçiler için Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni bir açıklama yaptı. Ağbal; “Taşeronla ilgili düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükümet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor'” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan açıklama geldi!

Konu ile ilgili son açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan geldi. Bakan Sarıeroğlu Ülke TV’de katılmış olduğu İnce Fikir adlı programda soruları cevapladı. Sarıeroğlu; “7 Haziran sonraki süreçte özellikle 1 Kasım seçimlerinde bu konu ile ilgili taşerondaki kardeşlerimizin kamuda istihdam imkanlarının geliştirilmesi ile alakalı olarak söylemler söz konusu olmuştu. Bununla ilgili adım atmak için göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özelliklede bu konu 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Referandum sürecinde sahada bizlere gelen en çok sorulan sorulardan birisiydi. Çok ciddi beklenti, çok ciddi talep olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili göreve geldiğimiz ilk andan itibaren çalışmalara başladık. Belli bir çalışma vardı, Sayın Maliye Bakanımız tarafından büyük bir hassasiyetle, titizlikle yapılmış olan. Çalışma Bakanlığı olarak biz de sürece müdahil olduk. İki bakanlık gece gündüz... Çünkü alan çok geniş bir alan, farklı yansımaları, farklı şekilde etkileri olacak bir alan. Biz talepleri, beklentileri en maksimum seviyede nasıl karşılayabiliriz ile ilgili çalışmaların içerisinde olmaya gayret gösterdik." Dedi.

taserona-kadro-haberleri-2017.jpg

İlk taslaklar sunuldu…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu sözlerine; “Çalışmalarımız belli bir aşamaya geldiğini sayın başbakanımıza arz ettik. İlk taslaklarımızı onun bazı önerileri, görüşleri oldu o öneriler ve görüşler doğrultusunda tekrar bir revize ediyoruz. Dün çalıştık bununla ilgili bakanlıkta arkadaşlarımızla. Maliye Bakanlığı Maliye kısmı ile ilgili tekrar bir çalışma yapıyor kısa zaman içerisinde inşallah hatlarını tamamen netleştirip tabii ki kamuoyuna sunacağız, burada bir tartışma olacak, kendi iç mekanizmamızda bunun değerlendirmelerini gerçekleştireceğiz ve sonrasında hızlı bir biçimde Meclise getirmeyi arzu ediyoruz. Biz, taşeronda oluşan yapıyı ortadan kaldırmayı arzu ediyoruz, hedefimiz bu. Bundan sonra taşeron şeklinde bir çalışma şeklinin kamu kurum ve kuruluşlarımızda olmamasıyla alakalı bir hazırlığımız var.” Şeklinde devam etti.

Kadroya kademe kademe bir geçiş mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kendisine sorulan "Kadroya kademe kademe bir geçiş mi olacak?" sorusuna ise; “Bekleyen kitle çok fazla olduğu için ağzımızdan çıkacak bir kelime gerçekten farklı yankılar uyandırabiliyor. Her şey tam netleşmeden paylaşmak burada doğru değil. Tekrardan sunacağımız mekanizmalarımız var, onay alacağımız mekanizmalarımız var. İki bakanlığın çalışması olsa da hükümetimiz karar verecek oluşacak modele yapılacak çalışmalara şuan detayları paylaşmak çok doğru değil” cevabını verdi.

Kadınların İstihdamı ile ilgili hangi konular var masanızda?

Sareroğlu, kadın istihdamı ile ilgili; “istihdam konusunun şu an en öncelikli gündem maddemiz buraya geldikten sonra çalışma ekonomisti olmam hasebiyle ve geçmişten bu güne gelmiş bir başarı hikayesi var. Bu başarı hikayesini Türkiye’nin istihdamı ile ilgili iş gücü piyasalarımız ile ilgili daha üst seviyelere getirme hedefini koyduk. Göreve geldiğimizde 6 aylık eylem planlarımızı hazırladık. Burada biz kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz ile ilgili istihdamlarını iş gücü piyasalarına girişlerini ve devamlarına yönelik hedeflerimizi koyduk. Bu konu ile ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.

Sarıeroğlu ayrıca; “Son 10 yıla baktığımız zaman bugün Avrupa Birliği’nde en çok istihdam arttıran dördüncü ülke konumuna gelmiş bir Türkiye var. İstihdam seferberliği kapsamında şu anda 1 milyon 755 bin kişiye iş imkanı yaratılmış durumda.” Şeklinde sözlerine devam etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan taşeron açıklaması

Maliye Bakanımız Naci Ağbal’dan da taşeron düzenlemesi ile ilgili açıklama geldi. Bu konuda yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Ağbal sözlerine; “Bu çalışmaları süratle tamamlayıp Bakanlar Kuruluna getireceğiz. Bakanlar Kurulunda da bu konularda Hükümet olarak kararımızı verdikten sonra, en kısa zamanda olacağını tahmin ediyorum, bu kanun tasarısını Meclise getirmek istiyoruz. Bu konuda yapılacak yasal düzenlemenin yılbaşından önce çıkması noktasında Hükümet olarak bir irademiz var. Bu konuda da yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor." Şeklinde devam etti.

taseron-aciklamalari.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.