2020 Olimpiyatları’nda Hedef Altın

2020 Olimpiyatları’nda Hedef Altın

Ankara’dan giderek Avrupa Boks Şampiyonası’ndan yıldızlar bayanda madalyalarla dönen Beyza Saraçoğlu, Kardelen Çinkaya, Sena Erdoğan gazetemize konuştu. Milli formayı taşıdıkları için gurur duyduklarını söyleyen 3 sporcuda en büyük hedefleri 2020 Olimpiya

 UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’da yetişen ve Avrupa Boks Şampiyonası’ndan madalyalarla sönen Beyza Saraçoğlu, Kardelen Çinkaya, Sena Erdoğan, milli formayı taşımanın gururunu yaşıyor. Şampiyonada Beyza Saraçoğlu altın, Kardelen Çinkaya gümüş, Sena Erdoğan’da bornz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda madalya umudumuz olan sporcular en çok eğitimde yaşadıkları sıkıntılardan ve bayan boksörlere maddi destek verilmemesinden şikayetçi. Milli forma için antrenmanlar yapan sporcular okullarından geri kalıyor ve adaletsiz bir şekilde eğitim görüyor. Sporcular yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istiyor. 

SPORUN KADINI ERKEĞİ YOKTUR

Ordu’da gerçekleş Avrupa Şampiyonası’nda 48 kiloda yıldız bayanlarda altın madalya alan Beyza Saraçoğlu (16), “Avrupa Şampiyonası’nda milli marşımızı okutmanın gururunu yaşadım, en büyük hedefim zaten o kürsünün en üstünde olmaktı. Toplumda boks dendiğinde şiddet olarak algılanıyor ve bayanlara boksu yakıştıramıyor toplumumuz. Kötü bir düşünce aslında sporun kadını erkeği yoktur” ifadelerini kullandı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Ablam Ceyda Saraçoğlu milli boksör o boksa başladıktan sonra bende boksör olmak istedim. Beni teşvik eden ablamdır ama hep bir heves vardı içimde ama yaşım tutmuyordu o yüzden 13 yaşında boksa başlaya bildim. Antrenörlerim Levent Yıldırım ve Handan İçyer Fenerbahçe Ankara Boks Okulunda çalışıyorum. Kulübümün bana katkılarından ve desteklerinden dolayı şube başkanıma ve sayın başkanıma teşekkür ediyorum”

HEDEFİM 2020’DE ALTIN MADALYA

“Milli forma belki birçok kişinin hayalidir ve sen o formayı üstünde taşıyorsun, bu inanılmaz bir duygu” diyen Saraçoğlu, “Tabi o milli formayı giydiğinde hakkını vermek gerekiyor, formanın sana verdiği ağırlık ve sorumluluk var. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için maça çıktığın zaman başarıda geliyor. En büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları, inşallah Allah güç kuvvet verdiği sürece bende çalışmalarıma devam edeceğim ve tevekkül edeceğim. İnşallah 2020’de altın madalya boksta gelecek ben ümit ediyorum yeter ki inanalım çalışalım” dedi.

MARŞIMIZI OKUTAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM

Bir yıldır lisanslı boksör olarak spor yapan ve Avrupa Boks Şampiyonası’nda gümüş madalya alan Kardelen Çinkaya (15), “Avrupa Şampiyonası’nda kürsüde yer almak benim için çok güzel bir duyguydu ama İstiklal Marşımızı okutamadığım için biraz üzgünüm. En büyük hedefim 2020 Olimpiyatları, daha çok çalışacağım ve şampiyon olmak için elimden geleni yapacağım. Hocalarım sayesinde bu seviyeye geldim, başta Mücahit Orak olmak üzere bütün antrenörlerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SPOR BİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR

Boksun kendilerini kötü alışkanlıklardan koruduğunu söyleyen Çinkaya, “Annemle babamın bana çok büyük desteği oldu ilk önce abim boksa başladı, sonra bende heveslendim ve boksa başladım. Seneye Dünya ve Avrupa şampiyonları var, dünya şampiyonu olmayı umuyorum ama en büyük hedefim 2020’de Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya almak. Sporun bize en büyük katkılarından biri kötü alışkanlıklar edinmiyoruz ve kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarımızdan uzak duruyoruz. Sporla ilgileniyoruz, çevreyle fazla ilgilenmeye fırsat kalmıyor” ifadelerini kullandı.

O ORTAMI YAŞAMAK BİLE GÜZELDİ

Avrupa Boks Şampiyonası’nda 3. olan ve milli formayı taşıdığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Sena Erdoğan (15), “Hedefim Avrupa şampiyonu olmaktı ama 3. oldum, İstiklal Marşını okutmak istiyordum ama olmadı. Kötü bir şekilde kaybettim üzüntü duydum ama kürsüde olmak bayrağımızı 3’üncü de olsam dalgalandırmak benim için önemliydi. Belki şampiyon olamadım ama o ortamı yaşamak bile güzeldi. Milli forma için emek vermek, ter dökmek benim için çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.

SPOR SAĞLIĞIMIZI DÜŞÜNMEMİZİ SAĞLIYOR

Sporun her zaman sağlıklarını düşünmeyi sağladığını söyleyen Erdoğan,

“Boks bizi kötü alışkanlıklara karşı koruyor ve sağlığımızı düşünmemizi sağlıyor. Kötü alışkanlıklar edinmek hiçbir zaman bir bayana yakışmıyor ama spor yapmamız bizim bu alışkanlıklara yaklaşmamıza güzel bir engel oluyor. Çevremizdeki arkadaşlarımıza da tavsiyelerde bulunuyoruz, yapmamaları gerektiklerini söylüyoruz ama herkes kendi iradesiyle hareket ediyor. Profesyonel boksta bile kadınlara yer verilmiyor ama Türkiye’ye boksta en çok madalyayı da kadınlar getiriyor”     

MİLLİ FORMA İÇİN SAVAŞIYORUZ

Hedeflerini anlatan Sena Erdoğan şunları söyledi: “2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya almak istiyorum ve bunun için çok çalışıyorum. Herkes tatil yaparken, denize giderken bizler aylarca antrenman yapıyoruz, sabah-akşam milli forma için savaşıyorsun bu çok güzel bir duygu. Milli formayı giymek taşımak, İstiklal Marşının okunmasını sağlamak bunlar çok güzel duygular.”    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.