2024 Ankara seçim sonuçları? Ankara’da CHP ne kadar oy aldı? Ankara’da AK Parti oyu yüzde kaç? Mansur Yavaş yüzde kaç oy aldı?

2024 Ankara seçim sonuçları? Ankara’da CHP ne kadar oy aldı? Ankara’da AK Parti oyu yüzde kaç? Mansur Yavaş yüzde kaç oy aldı?

Türkiye, beş yıl da bir gerçekleşen Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gitti. Peki, 2024 Ankara seçim sonuçları? Ankara’da CHP ne kadar oy aldı? Ankara’da AK Parti oyu yüzde kaç? Mansur Yavaş yüzde kaç oy aldı? İşte detaylar:

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti.

Seçim çalışmaları esnasında pek çok araştırma şirketi de kamuoyu araştırması yaparak vatandaşların tercihlerini duyurdu. Haftalık, iki haftalık ve aylık olarak gerçekleştirilen anketlerde partiler adeta birbiri ile yarıştı. Seçim yarışı kızıştıkça kızışırken, bazı il ve ilçeler ise en merak edilen noktalardan biri oldu. Bu illerden biri de Ankara olarak öne çıktı. 2024 yerel seçim sonuçları konusu özelinde insanlar Ankara’da AK Parti ne kadar oy aldı? 2024 Ankara seçim sonuçları ne? Ankara’da hangi parti ne kadar oy aldı? soruları vatandaşlar tarafından oldukça merak edildi ve arama motorlarında araştırıldı. Peki, 2024 Ankara seçim sonuçları? Ankara’da CHP ne kadar oy aldı? Ankara’da AK Parti oyu yüzde kaç? Mansur Yavaş yüzde kaç oy aldı?

Bu sorular günler sonra cevabını bulacak. 31 Mart’a sayılı günler kalırken, yukarıdaki tüm soruların cevapları 31 Mart akşamında tescil edilmiş olacak. 2024 yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm bu soruların cevaplarını anbean haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2024 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Son verilere göre Ankara’da seçim sonuçları:

Açılan sandık: Yüzde 20,49

Mansur Yavaş: Yüzde 57,29

Turgut Altınok: Yüzde 35,04

Diğer: Yüzde 2,79

2024 ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Bu seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 24 isim aday oldu. İşte o isimler…

1. Abdullah Demiryürek

2. Ali Ufuk Arikan

3. Cafer Güneş

4. Celal Mümtaz Akıncı

5. Cengiz Topel Yıldırım

6. Fazlı Taşkan

7. Figen Topal

8. Gültan Kışanak

9. Hüseyin Bartu Soral

10. Korkut Cesur

11. Lokman Cengiz

12. Mansur Yavaş

13. Mehmet Selim Çetin

14. Murat Yardımcı

15. Mustafa Sanğu

16. Zafer Burak Hasar

17. Yunus Murat Güztoklusu

18. Utku Reyhan

19. Turgut Altınok

20. Tuvana Naz Ketene

21. Suat Kılıç

22. Suat Karaman

23. Serkan Ünver

24. Salih Koç

2019 SEÇİM SONUÇLARI

2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını yüzde 50,93 (1 milyon 662 bin 183 oy) ile CHP’nin adayı Mansur Yavaş kazanmıştı. AK Parti’nin adayı Mehmet Özhaseki ise yüzde 47,12 (1 milyon 537 bin 694 oy) alarak seçimi ikinci tamamlamıştı.

2019’DA HANGİ PARTİ ANKARA’DA KAÇ İLÇE BELEDİYESİ KAZANDI?

2019’daki seçim sonuçlarına göre Ankara’da yalnızca 3 parti ilçe belediye kazanabildi. AK Parti 19 ilçede, CHP 3 ilçede, MHP ise 3 ilçede galip gelmişti.

2019 CHP’NİN ANKARA’DA KAZANDIĞI İLÇE BELEDİYELERİ

CHP; Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ Belediyelerini kazanmıştı.

2019 MHP’NİN ANKARA’DA KAZANDIĞI İLÇE BELEDİYELERİ

MHP; Polatlı, Gölbaşı ve Etimesgut Belediyelerini kazanmıştı.

2019 AK PARTİ’NİN ANKARA’DA KAZANDIĞI İLÇE BELEDİYELERİ

AK Parti; Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Çamlıdere, Kızılcahamam, Kahramankazan, Sincan, Çubuk, Kalecik, Akyurt, Pursaklar, Keçiören, Mamak, Altında, Bala, Haymana, Evren, Şereflikoçhisar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.