2024 İzmir seçim sonuçları? İzmir’de CHP ne kadar oy aldı? İzmir’de AK Parti oyu yüzde kaç? Hamza Dağ yüzde kaç oy aldı?

2024 İzmir seçim sonuçları? İzmir’de CHP ne kadar oy aldı? İzmir’de AK Parti oyu yüzde kaç? Hamza Dağ yüzde kaç oy aldı?

Türkiye, beş yıl da bir gerçekleşen Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi için sandık başına gitti. Peki, 2024 İzmir seçim sonuçları? İzmir’de CHP ne kadar oy aldı? İzmir’de AK Parti oyu yüzde kaç? Hamza Dağ yüzde kaç oy aldı? İşte detaylar:

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerle demokrasi şöleni yaşadı. Yerel seçimlere birbirinden farklı partiler ve pek çok bağımsız aday girdi. Ocak ayından beri devam eden süreçte seçim çalışmalarını devam ettiren partiler ve adaylar, seçim gününe kadar çeşitli program, etkinlik ve mitinglerde halk ile buluştu. Halktan bir sonraki beş yıl için oy talep etti. Vatandaşlar ise adayların bu çağrılarına cevap vermek için sandık başına gitti.

Seçim çalışmaları esnasında pek çok araştırma şirketi de kamuoyu araştırması yaparak vatandaşların tercihlerini duyurdu. Haftalık, iki haftalık ve aylık olarak gerçekleştirilen anketlerde partiler adeta birbiri ile yarıştı. Seçim yarışı kızıştıkça kızışırken, bazı il ve ilçeler ise en merak edilen noktalardan biri oldu. Bu illerden biri de İzmir olarak öne çıktı. 2024 yerel seçim sonuçları konusu özelinde insanlar İzmir’de AK Parti ne kadar oy aldı? 2024 İzmir seçim sonuçları ne? İzmir’de hangi parti ne kadar oy aldı? soruları vatandaşlar tarafından oldukça merak edildi ve arama motorlarında araştırıldı. Peki, 2024 İzmir seçim sonuçları? İzmir’de CHP ne kadar oy aldı? İzmir’de AK Parti oyu yüzde kaç? Hamza Dağ yüzde kaç oy aldı? 2024 yerel seçim sonuçları ile ilgili tüm bu soruların cevaplarını şu anda akşamı haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com’un 2024 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Kesin olmayan verilere göre açılan sandık sonuçları:

Cemil TUGAY: Yüzde 48,74

Hamza Dağ: Yüzde 37,03

Akın Birdal: Yüzde 3,70

HAMZA DAĞ VE CEMİL TUGAY EN FAVORİLERİ

2024 yerel seçim sonuçları konusu özelinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için birbirinden farklı pek çok aday çıktı. Cumhur İttifakı çatısı altında seçime giren MHP ve AK Parti Hamza Dağ’ı, CHP ise Cemil Tugay’ı aday olarak gösterdi. Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve Zafer Partisi’nin de aday çıkardığı İzmir’de en favori olarak görünen iki isim Hamza Dağ ve Cemil Tugay oldu. İşte parti parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

Hamza Dağ / AK PARTİ

Cüneyt Aker / BAĞIMSIZ

Yasin Demirkıran / BAĞIMSIZ

Ege Öncü / BAĞIMSIZ

Menderes Bozkurt / BAĞIMSIZ

Barış Ürkmeyen / BAĞIMSIZ

Umut Cesurer / BAĞIMSIZ

Ümit Özlale / İYİ PARTİ

Cüneyt Oğuz / MEMLEKET PARTİSİ

Ali Sungur / ANAVATAN PARTİSİ

Kemal Cem Pülten / DSP

Cemal Arıkan / YRP

Akın Birdal / DEM

Savaş Sarı / TKP

Hüseyin Han / ABP

Naşit Birgüvi / ZAFER PARTİSİ

Özler Çakır / HKP

Deniz Çelik / TKP

Yüksel Odabaşı / BTP

Cemil Tugay / CHP

Kemal Köroğlu / EMEP

Sait Demir / HAK-PAR

Ayperi Köseoğlu / AB PARTİ

Burcu Bostancıoğlu / DP

Serap Karaosmanoğlu / DEVA

Mustafa Erduran / SAADET

Serhan Bolluk / VATAN PARTİSİ

İKİ PARTİ ARASINDA YÜZDE 20 OY FARK VARDI

Beş yıl önce 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimler İzmir’de şaşırtmayan bir sonuç olarak yorumlanmıştı. Bağımsız adaylar dahil 2019’da toplamda 12 ismin yarıştığı seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi sandıktan birinci çıkan parti oldu. CHP’nin adayı Mustafa Tunç Soyer tüm oyların yüzde 58,1’ini, AK Parti ve MHP’nin ortak adayı Nihat Zeybekçi ise yüzde 38,68’ini almıştı. CHP’nin açık ara kazandığı seçimde yüzde 20’lik fark dikkatlerden kaçmamıştı.

2024 yerel seçim sonuçları sandık görevlilerinin sayım işlemini bitirmesi ile birlikte YSK’ya aktarılıyor. YSK verilere göre il il, ilçe ilçe açıklayarak vatandaşların bilgisine sunuyor. Gazeteilksayfa.com ekibi gelişmeleri tüm kaynaklardan takip ederek okurlarına anında doğru bilgiyi aktarıyor. Güvenli ve hızlı seçim sonuç takibi için YSK SEÇİM sayfasına TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.