3 NESİLLİK EMEĞİ  YIKAN KARAR

3 NESİLLİK EMEĞİ YIKAN KARAR

Galerilerin şehir dışına çıkarılma kararına karşı esnaflardan tepki dinmiyor. 3 nesildir Aydınlıkevler’de galericilik yapan Acun Galeri’nin sahibi Yusuf Acun, “Dedem bu dükkanı açtı, babam devam etti, şimdi ise ben buradayım. Bu karardan dolayı yaralıyız

ÇİFTE STANDART VAR
Şehir dışında galericilere gösterilen yerdeki dükkân fiyatlarının pahalılığından da dert yanan Acun, ikinci el araç alım satımı yapan galericilere haksızlık yapıldığını savunarak, “Tamam bütün ikinci el oto alım satım yapan galerileri kapattılar. Peki şehir içindeki araç bayileri ne olacak? Bayilerin tamamı ikinci el alım satımı yapıyor. Ama onlar kaldırılmıyor. Bu yapılan resmen çifte standart. O bayilerin stoklarına baksınlar bir bayinin en kötü 50 tane ikinci el stoğu vardır” dedi.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

İkinci el oto alım satımı yapan galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına çıkarılma kararına esnaflardan tepkiler sürüyor. Aydınlıkevler’deki Acun Galeri’nin sahibi Yusuf Acun, şuanda bir çıkmaz içerisinde olduklarını anlatarak, “Biz 30 yıldır bu dükkândayız. Bugüne kadar buradaki kimseye bir zararımız olmadı. Ben aynı dükkânda 3’üncü nesilim. Dedem bu dükkânı açtı, babam devam etti, şimdi ise ben buradayım. 3 nesildir buradan ekmek yiyoruz. Bu taşınma kararının uygun bulmuyoruz. Cidden çok kötü durumdayız. Buradan ekmek yiyen 3 nesil şimdi perişan. Yaralıyız derdimiz çok büyük” dedi.
KOŞULLAR BİZİ ZORLUYOR
Galericilere şehir dışında gösterilen yerin koşullarındaki sıkıntılara da değinen Acun, “Bizim gibi esnafların orada durabileceği dükkân 1 milyona yakın. Satın alma koşulları bizleri inanılmaz zorluyor. Bütün paramızı oraya bağladığımız zaman dükkânın önüne ne çekeceğiz? Kiralar da çok yüksek. Bizim toplayabileceğimiz bir rakam çıksaydı inanın herkes oraya giderdi. Şimdi parası olan gidecek, parası olmayan gidemeyecek. İster istemez bölünme olacak. Orada 500’e yakın dükkân ama Ankara’da kayıtlı dükkân sayısı 1400. Ankara’nın içindeki galerilerin kapanması kriz doğurur” diye konuştu.
ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR
İkinci el oto alım satımı yapan galericilere haksızlık yapıldığını savunan Acun, “Tamam bütün ikinci el oto alım satım yapan galerileri kapattılar. Peki, şehir içindeki araç bayileri ne olacak? Bayilerin tamamı ikinci el alım satımı yapıyor. Ama onlar kaldırılmıyor. Bu yapılan resmen çifte standart. O bayilerin stoklarına baksınlar bir bayinin en kötü 50 tane ikinci el stoğu vardır. Bizi de şehir dışına attı mı bu iş ranta dönüyor” şeklinde konuştu.
YETKİLİLERE YARDIM ÇIĞLIĞI
Galericilere tanınan süre daralırken yetkililere seslenen Acun şöyle konuştu: “Yetkili mercilerden rica ediyoruz, bir uzlaşı yolu istiyoruz. Galeri esnafı bu karardan dolayı kan ağlıyor. Herkesin 20-30 yıllık emeği var. Diyorlar ki: ‘kapatacağız.’ Onlar kapatırsa biz nereye gideceğiz? Bize deseler ki, ‘aynı şartlarda aynı parayla size dükkân verelim’ o zaman başımız gözümüz üstüne.”
HOME OFİS GALERİLER ÇOĞALACAK
Diğer yandan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, zamanın daralması nedeniyle esnaflardaki tedirginliğin giderek arttığını belirterek, dükkânı kapanan esnafın evinde alım satım yapacağını söylediğini kaydetti. Kalkan, bu durumun ise hem kayıt dışılığı hem de işsizliği artıracağını anlattı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.