40 yıllık sahaf Ali Gündüz: İkinci el değerlendi

40 yıllık sahaf Ali Gündüz: İkinci el değerlendi

40 yıllık sahaf Ali Gündüz eski kitaplara yeni okurlar katmaya devam ediyor. Gündüz, “Sahaftaki fiyatlar çok uygun. Sıfır kitapların fiyatları arttıkça ikinci elin değeri ortaya çıktı” dedi.

Yaklaşık 40 yıldır sahaflık yapan Ali Gündüz, günümüz şartlarınca artan kitap fiyatlarından dolayı okurların ikinci el kitaplara yöneldiğini belirtti. Gazetemize konuşan Gündüz, Sahaftaki fiyatlar çok uygun sıfır kitapların fiyatları arttıkça ikinci elin değeri ortaya çıktı. Gençler kitap okusun ülkemizin okunurluğu artsın diye gazete ve kullanılmış kâğıt getirenlere kitap veriyorum. Bu sahaf bir nevi kütüphane görevi görüyor. Dükkânda üç yüz bin kitap bulunuyor. Kitabını okuyan gelip yenisiyle değiştiriyor. Durumu olmayan öğrencilerimizin hep yanındayım” dedi.

HURDA KAĞITA KİTAP HEDİYE

Gündüz Kitap Evi’nde yıllardır sahaflık yapan Gündüz, “Durumu olmayan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyorum. Fiyatlarım çok uygun sıfır kitapların fiyatları arttıkça ikinci elin değeri ortaya çıktı. Özellikle gençler kitap okusun ülkemizin okunurluğu artsın diye gazete ve kullanılmış kâğıt getirenlere kitap veriyorum. Günümüz şartlarında öğrencilere ikinci el kitap daha cazip geliyor” ifadelerini kullandı.

ara.jpgara.jpg

KÜTÜPHANE GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Gündüz, “Gençlerimiz buradan çok uygun fiyata kitap alıyor okuyunca da değiştiriyor. Bu şekilde de hem daha fazla kitap okumuş oluyorlar hem de paylaşmayı biliyorlar. Bu sahaf bir nevi kütüphane görevi görüyor. Dükkânda üç yüz bin kitap bulunuyor. Sahafım romanlar, hikâyeler, dünya klasikleri, ders kitapları ve dini kitaplar gibi birçok çeşitliliğe sahip. Okurlar dükkân dan kitap aldığında yeni kitap ile değiştirmek istediğinde 10 lira gibi ucuz bir fiyatla yeni kitap alıyor. Biz okurlarımızdan okuma parası alıyoruz. Hep bir değişim olduğu için aslında kitabı satmış olmuyoruz” dedi.

5-madde-ile-osmanlidan-bugune-sahaflik-sahaf-nedir-sahaflar-carsisi-1554233355.jpg

ÖĞRENCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Öğrencilerin her zaman yanında olduğunu belirten Gündüz son olarak şu hususlara değindi; “Sahaflık sektörü şuanda iyi gidiyor. Bizim çok ucuza sattığımız kitapların sıfırı çok pahalı bu yüzden şuanda bizim işlerimiz iyi durumda sıfır kitabın pahalı olması okurları ikinci el kitaplara yöneltiyor. Durumu olmayan öğrencilerimize de yardımcı oluyoruz. Yeri geliyor hiç para almadan kitap okumalarını sağlıyoruz.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.