47 İlde DEAŞ operasyonu: 298 şüpheli gözaltında

47 İlde DEAŞ operasyonu: 298 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 47 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda 298 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen kapsamlı operasyonların detaylarını paylaştı. Emniyet ve Jandarma birimlerinin 47 ilde gerçekleştirdiği çalışmalarda, iki hafta içinde toplam 298 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt içinde aktif faaliyette bulunduğu ve finans sağladığı tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlıklarının koordinasyonuyla Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Antalya dahil olmak üzere 41 ilde düzenlenen operasyonlarda, DEAŞ’a finansal destek sağlayan ve örgütle bağlantılı olduğu belirlenen 159 şüpheli gözaltına alındı.

JANDARMA OPERASYONLARI: 139 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 26 ilde yürüttüğü operasyonlar kapsamında ise 139 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin örgüte hem maddi destek sağladığı hem de propaganda yaptığı tespit edildi. Van, Zonguldak, Muğla, Eskişehir ve Iğdır gibi illerde de operasyonlar gerçekleştirildi.

Yapılan aramalarda, çok sayıda ruhsatsız tabanca ile örgütsel dokümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet birimlerine götürüldü.

“TERÖRE GEÇİT YOK” VURGUSU

Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarını paylaşırken şu ifadeleri kullandı: “Valilerimizi, Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, MİT Başkanlığımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi, İl Jandarma Komutanlarımızı ve kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Operasyonlarımız aralıksız sürecek.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.