550 bin aileye ürün sattık

550 bin aileye ürün sattık

Taşpınar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Üşenmez, 550 bin aileye ürün satışı yaptıklarını söyledi.

Taşpınar AVM Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Üşünmez, geleneksel alışveriş dönemini tekrar canlandırmaya çalıştıklarını söyledi. Müşterilerine kayıtsız, şartsız ve vade farksız alışveriş imkanı sağladıklarını kaydeden Üşenmez, taksitle alışveriş yapma imkanı sunan bu sektörün Türkiye'de yüzde 70 büyüdüğünü açıkladı. 

YÜZDE 80 TAKSİTİ SEVDİ

25 büyük mağaza ile insanlara taksitli alışveriş imkanı sunduklarını belirten Erdem Üşenmez, "Müşterilerimizin yüzde 80'i bu olaydan memnun. Bu memnuniyeti daha da artırmaya çalışıyoruz. Memnun olmayan kişilerin bir kısmı ise taksitle alışveriş imkanını suiistimal etmek isteyenler. Ancak biz müşterilerimizin işini kolaylaştırmak için her imkanı sunuyoruz" dedi. 

 

TAKSİTLİ MÜŞTERİ BORCUNA SADIK

Taksitli alışveriş yapma imkanı bulan kişilerin ödemelerinde daha hassas olduğunu belirten Üşenmez, "Banka kredisi çekmeyen, başka birinden borç almak istemeyen kişiler bizim gibi taksitli alışveriş imkanı sağlayan mağazalara borçlanıp ödemek zorunda kalıyor. Ödeme konusunda müşteriler daha hassas davranıyorlar. Geç ödeme yapan müşterilerin oranı fazla ama batak olanların sayısı pek fazla değil" diye konuştu.

KİMSEYİ İCRAYA VERMEDİK

Erdem Üşünmez kayıtsız, şartsız ve vade farksız herkese alışveriş imkanı sağladıklarını söyleyerek, "Müşterilerimize her zaman kolaylık sağlamaya çalışıyoruz. Kimseyi şimdiye kadar icraya vermedik. Müşterilerimizi ödemede zorlanıyor ise onlara yine bir kolaylık sağlıyoruz. Kötü niyetlileri içimizden çıkardık. İyi niyet çerçevesinde çalışıyoruz. Bizim iyi niyetimizi suiistimal edenler oluyor illaki onlar için yeni yeni önlemler de almaya başladık. Kefil olayımız yok ama elektronik ürünler için artık kefil istemeye başladık" şeklinde konuştu.  

550 BİN AİLEYE HİZMET

Taşpınar AVM olarak şimdiye kadar 550 bin aileye ürün verdiklerini söyleyen Üşünmez, "Taksitle alışveriş yapma imkanı sunan bu sektör Türkiye'de giderek büyüyor. Taksit imkanının olması, kefilsiz, şartsız ürünün verilmesi insanlara cazip geliyor. Müşterilerimiz de bankaya muhtaç olmuyor. Hesabını iyi yapan kişiler, bizden her ihtiyacını alıyor" dedi.

taş pınar avm ile ilgili görsel sonucu

AŞIRI LÜKS ÜRÜNLERİN SATIŞI YASAK

Lüks tüketim çılgınlığının arttığına da dikkat çeken Erdem Üşenmez, "Lüks tüketim ürünlerinin satışında büyük bir artış var. Lüks ürünler taksitle insanlara cazip geliyor. Bu ürünleri aldıktan sonra zor durumda kalan müşterilerimiz oluyor. Biz bu durumu biraz olsun engellemek amacıyla çok aşırı lüks elektronik ürünler satmayı durdurduk. Mesela iphone artık satmıyoruz. Teknolojik ürünlere karşı millet olarak bir merakımız var. Vatandaşın borç parayla lüks ürünler alarak daha sonra sıkıntı yaşamasını istemediğimiz için bu lüks ürünlerin satışını yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. Üşenmez, mağazalarında şuanda en fazla elektronik ürünlerin satıldığını; elektronik ürünler içinde ise cep telefonu tüketildiğini kaydetti. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.