5G'ye geçiş için tarih belli oldu

5G'ye geçiş için tarih belli oldu

Türkiye'nin 5G'ye ne zaman geçeceği belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G için tarihi açıkladı.

Gazi Üniversitesi İnşaat Topluluğu'nun düzenlediği 'Civil Ankara 2024' etkinliğine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G için tarih verdi.

Uraloğlu, "Sizlerin yakından takip ettiği, beklediği 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" dedi.

"HEYECAN VERİCİ BİR PROJE"

Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Mesela geçtiğimiz günlerde Zeki Müren'in sesinden bir güncel parça seslendirildi değil mi? Birisi şimdi bir başkasının sesinden sizi arayabilir. Onun için mutlaka yerli ve milli iletişim araçlarını geliştirmemiz lazım. Haziran ayı içerisinde inşallah fırlatma rampalarımızdan Amerika'da göndermeyi planlıyoruz. Bu da 6'ncı uydumuz olacak ve kapsama alanı da çok ciddi bir şekilde Afrika'nın ve Orta Doğu'nun önemli bir bölümünü de ilave olarak kapsayacak. Bu da bizim için heyecan verici bir proje.

Sizlerin yakından takip ettiği, beklediği 5G teknolojisine uygun zamanda doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz; ama İstanbul Havalimanı'nda uyumlu olan telefonlar bunu deneyimleyebiliyor. Bazı üretim tesislerinde de deneme amaçlı ruhsat verdiğimizi söylemek isterim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.