6 dakikada şarj olabilen batarya geliyor

6 dakikada şarj olabilen batarya geliyor

Sodyum iyon batarya üreticisi Tiamat, sadece 6 dakikada şarj olabilen ve lityum iyona göre çok daha ömürlü olacak bir batarya türünün üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Fransız sodyum iyon batarya üreticisi Tiamat, yepyeni bir teknolojiyle sıra dışı bir batarya geliştirdiğini duyurdu.

Şirket, sadece 6 dakikada şarj olabilen ve lityum iyon bataryalara göre çok daha uzun ömre sahip olan bu bataryayı üretecek. Tiamat, Fransa'ya 5 GWh kapasiteli bir fabrika kurmayı planlıyor ve bu alanda Stellantis liderliğinde önemli yatırımlar almayı hedefliyor.

haber1-002.jpg

2025 YILINDA ÜRETMEYE BAŞLAYACAK

Sodyum iyon pil teknolojisi, yüksek hızda şarj olabilmesi, uzun ömürlü olması, kışın menzil kaybı yaşamaması ve düşük maliyetiyle dikkat çekiyor. Tiamat'ın 2025 yılında üretmeye başlayacağı bu yeni sodyum bataryalar, özellikle lityum iyon bataryalara göre çok daha uzun ömür vaat ediyor. Ayrıca, 140-160 Wh/kg enerji yoğunluğu ve 5C deşarj değeri ile donatılmış hücre, 6 dakikada şarj olabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Üstelik, 5.000 döngüden sonra bile kapasitenin %80'inin üzerinde korunabilmesi, bu bataryanın dayanıklılığına işaret ediyor.

Tiamat'ın geliştirdiği bu yüksek teknolojili bataryaların, yakın gelecekte Peugeot, Citroen, Opel gibi markaların uygun fiyatlı otomobillerinde kullanılması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.