6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi caiz mi? Cübbeli Ahmet ve Hiranur Vakfı'ndan açıklama geldi

6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi caiz mi? Cübbeli Ahmet ve Hiranur Vakfı'ndan açıklama geldi

Cübbeli Ahmet Hoca, cemaatlerine yakın Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında iken 29 yaşında biriyle evlendirdiği iddiasıyla ilgili "6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu? Böyle bir şey olmaz" dedi.

İsmailağa Cemaati’ne yakınlığı ile bilinen Hiranur Vakfı’nın kurucusu ve onursal başkanı olduğu belirtilen Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı HKG’yi 6 yaşında iken 29 yaşındaki biriyle imam nikahıyla evlendirdiği iddiaları gündemdeki yerini korurken, İsmailağa Cemaati’nin en tanınmış isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca ve Vakıftan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. 

İDDİALARIN SAHİBİ ÇOCUK GELİN

Sözkonusu iddiaların kaynağı bizzat Hiranur Vakfı kurucusu Gümüşel’in kızı HKG idi. HKG, babasının kendisini 2002 yılında 6 yaşında iken imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca sürekli cinsel istismara uğradığını iddia ederek, şikayetçi olmuş, 14 yaşında doğum yaptığı ortaya çıkmıştı. 

 CÜBBELİ AHMET HOCA’DAN AÇIKLAMA: OLACAK İŞ DEĞİL 

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Cübbeli Ahmet Hoca, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi caiz mi sorusuna şu cevabı verdi: 

"6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi hiç caiz olur mu?.. Ne İslam'da ne dinde ne Kuran'da böyle bir şey olmaz. Ama hani Anadolu'da ‘beşik kertmesi' olayı vardır. Bu, ergenliğe erdikten sonra 14/15 yaşına gelir. O nikâh ya devam eder ya da etmez. Evlilik öyle 6 yaşında olacak işler değil. Bunu ben dinde görmediğim gibi aklım da almıyor. Bunlar dinimize çok büyük zarar veriyor.”

hiranur-vakfi-cocuk-gelin.jpg

 “BUNLARI DAHA ÖNCE ANLATMIŞTIM” 

Cübbeli Ahmet Hoca, Karabük'ün Sipahiler Köyü imamının camide başka bir kadınla iken karısı tarafından basıldığı haberleriyle ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

2 yıl önce yayınladığı bir videoda anlattıklarını hatırlatan Cübbeli Ahmet Hoca, o kasetinde İstanbul'da bir cami imamının caminin içine televizyon kurup izlediğini, kendisine tepki gösteren kişiye de "Biz bu piyasada iyiyiz. İmam odasına, cami odasına karı getirenler var" karşılığı verdiğini söyledi. 

yusuf-ziya-gumusel.jpg

Hira nur Vakfı, Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği haberleri üzerine resmi internet sitesinden bu ismin adını çıkardı. 

 HİRANUR VAKFI'NDAN AÇIKLAMA 

Hiranur Vakfı'ndan ayrıca bir de açıklama geldi. Açıklamada, "Bir aile içerisinde yaşandığı iddia edilen ve mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden bir kurumu karalamaya çalışmak ve İslami hassasiyetleri olan bütün insanları yaftalama niyetinde olmak en hafif tabirle kötü niyettir" denildi.

hiranur-vakfi-aciklama.jpg

 BABA GÜMÜŞEL'DEN AÇIKLAMA 

Yusuf Ziya Gümüşel de açıklamasında, iddiaları yalanladı ve yargıya intikal etmiş bu iddiaların yayınlanmasının yalan iddialar üzerinden İslami değerlere sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir proje ürünü olduğunu söyledi.

Gümüşel'in açıklaması şöyle:

“3 Aralık 2022 tarihinde BirGün gazetesi ve internet sitesinde ‘Timur Soykan’ imzasıyla yayınlanan haber, şahsımı ve ailemizi hedef göstererek yargılanması başlamamış bir davadaki yalan iddiaları yayınlayarak bunun üzerinden İslami değer ve yargılara sahip insanları tahkir etmeye yönelik tezgahlanmış bir projenin ürünüdür. Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır. Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız (Not: Aslında H.K.G. bugün 24 yaşında), birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12 Ekim 2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır… Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.