61 yıllık hasret sona erdi: Şehit onbaşı memleketinde toprağa verildi
Iğdır’da 1965 yılında şehit düşen Onbaşı Duran Öztürk’ün naaşı, kimliğinin yıllar sonra belirlenmesinin ardından Tokat’a getirildi. Şehit asker, 61 yıl sonra düzenlenen askeri törenle memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.
Vatani görevini yaptığı sırada 1965 yılında Iğdır’da şehit olan Onbaşı Duran Öztürk, aradan geçen 61 yılın ardından memleketi Tokat’ta dualarla defnedildi. Askerlik görevini sürdürdüğü dönemde meydana gelen şiddetli fırtınada üzerine yemekhane borusunun düşmesi sonucu yaşamını yitiren ve dönemin ekonomik koşulları nedeniyle Iğdır’da toprağa verilen Öztürk’ün mezarına ilişkin kimlik bilgileri yıllar sonra netlik kazandı.
Yapılan araştırmalar ve silah arkadaşlarının girişimleri sonucunda mezarın şehit onbaşıya ait olduğu tespit edildi. Ailenin başvurusu sonrası tamamlanan resmi işlemlerin ardından naaş, Iğdır Asri Mezarlığı’ndan alınarak Türk bayrağına sarılı tabutla kara yoluyla Tokat’a getirildi.
Tokat merkeze bağlı Yazıbaşı köyünde gerçekleştirilen askeri törende şehit için dualar edildi. Törene protokol üyeleri, askeri yetkililer, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağı ile fotoğrafı, tören sonunda oğluna teslim edilirken, Iğdır’daki mezar taşı da Tokat’taki kabri başına yerleştirildi.
Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.