ABB Ankara’da bir milyar TL’lik satış yapacak

ABB Ankara’da bir milyar TL’lik satış yapacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyetine ait arsa, mesken ve iş yerlerini kapalı teklif usulü ile satışa çıkardı. 16 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede Ankara Büyükşehir Belediyesi en az 923 milyon 115 bin TL gelir elde edecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yer alan çeşitli taşınmazlarını satışa sunuyor. Satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesi kapsamında kapalı teklif yöntemiyle yapılacak. İhale, Hipodrom Caddesi No:5’te bulunan Belediye Hizmet Binası B-Blok 1. kat Encümen Salonunda 16 Nisan 2026 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Listede Altındağ, Etimesgut, Çankaya, Mamak ve Pursaklar gibi ilçelerdeki arsalar, konut alanları ve ticaret alanları yer alıyor. Arsa büyüklükleri 160 metrekareden 7.136 metrekareye kadar değişiyor. Tahmini değerler, 560 bin TL’den başlayıp 245 milyon TL’ye kadar ulaşıyor. Geçici teminat bedelleri ise taşınmaz değerlerinin yüzde üçü oranında belirlenmiş durumda.

KATILIM VE ŞARTNAME DETAYLARI

İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, şartname ve eklerini Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Şartname temini için 2.000 TL + KDV ödenmesi gerekiyor. İstekliler tekliflerini en geç 16 Nisan 2026 günü saat 12.00’ye kadar Encümen Başkanlığına teslim etmekle yükümlü. Teklif mektupları teslim edildikten sonra geri alınamayacak.

Gerçek kişiler nüfus kayıt örneği veya kimlik, ikametgah belgesi ile noter tasdikli vekaletname ve imza beyannamesi sunacak. Tüzel kişiler ise ticaret sicil gazetesi, faaliyet belgesi, yetki belgesi ve noter onaylı imza sirküleriyle katılım sağlayacak. Ortak girişimler, dernek veya vakıf gibi kurumlar ise noter onaylı ortak girişim beyannamesi ve yetki belgelerini ibraz edecek.

İhale sonucunda taşınmazın satış bedeli, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve tapu harçları alıcı tarafından peşin ödenecektir. Satış şartnamesi hükümleri ile tapu kayıtlarındaki takyidatlar alıcı tarafından aynen kabul edilmiş sayılacak. Encümen, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, karar İta Amiri onayına bağlı olarak geçerlilik kazanacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.